Ергономични раници

Филтри

38 продукт(а)

на страница
 1. Ергономична раница TULA Coast Urbanista

  Наличен online и в част от физическите ни магазини

  Ергономична раница TULA Coast Urbanista
  352,90 лв.
 2. Ергономична раница TULA Explore Fox Tail

  Наличен online и в част от физическите ни магазини

  Ергономична раница TULA Explore Fox Tail
  352,90 лв.
 3. Ергономична раница TULA Explore Tempo

  Наличен online и в част от физическите ни магазини

  Ергономична раница TULA Explore Tempo
  352,90 лв.
Филтри

38 продукт(а)

на страница

Как да изберем ергономични раници

Ергономията е научен клон, фокусиран върху изследване на човешката дейност и нейното отношение към условията за труд. Целта е да се оптимизират резултатите чрез подобряване на работната среда. От основно значение е съобразяването ѝ с физиологията на тялото. Как се вписват ергономичните раници в това описание?

Какво представляват ергономичните раници

Този тип приспособления са създадени за носене на бебето по начин, който е възможно най-подходящ за развиващата се костна структура на детето и същевременно най-щадящ физиката на носещия. Все още няма официална нормативна регулация на това какви точно са изискванията към производителите за обявяване на дадена раница като „ергономична“. Добре е обаче да сте наясно с няколко важни признака, по които може да познаете качествения и ефективен продукт.

На какви условия трябва да отговаря ерго раницата

Поза „жабче“

На първо място, за бебето е важно по време на носене да бъде в поза „жабче“. Тоест, крачетата му да са сгънати настрани и да образуват с дупето буквата М, което действа като профилактика срещу луксация на тазобедрените стави.

Гръбначна извивка

Второ важно условие е позата на мъника в първите месеци да е с лице към носещия и да има опора за врата му. От значение е също в ергономичната раница гръбначният стълб да запази естествената си извивка. Едва когато бебешкият гръбнак стане по-стабилен, може бебеносенето да става като детето е с лице по посока на движението.

Щадяща за носещия

Ергономичната раница трябва да бъде удобна и за самия родител. Уверете се, че тя има широки презрамки и удобна опора за кръста. Така се намалява натоварването и носенето може да бъде по-продължително и приятно.

Какви разновидности ще откриете в раздела

 • От разнообразни материи (памук, полиестер, комбинация);
 • С опция за носене както отпред, така и на гръб;
 • С възможна позиция за носене на хълбок;
 • С регулиращи се колан и презрамки за родители с различна физика;
 • С лумбална опора за носещия;
 • С качулка за защита от дъжд и за дискретно кърмене.

Защо да се доверите на Рая Тойс

Детските и бебешки стоки са една от най-важните инвестиции за всеки родител. Ние от Rayatoys знаем това и селектираме за вас само топ продуктите на лидерите в производството на стоки за деца.

Отлично качество, достъпни цени и огромен избор – това е накратко нашата визитна картичка. Многобройните доволни клиенти пък са най-високата оценка за нашата работа. Потърсете своята ергономична раница в нашия каталог още сега!