Плюшени кукли

Филтри
на страница

9 продукт(а)

Филтри
на страница

9 продукт(а)

Обичайно свързваме плюшът като материя за неща за гушкане от малки деца. Вид текстил с власинки, с дължина между 3 и 8 мм, плюшът и изделията от него дълги години са се свързвали с усещане за уют и високо качество. Заради пухкавата и лека текстура на плата, плюшените кукли са първият избор за бебешки и детски играчки.

Плюшените кукли станаха много популярни около 2000-та година като част от движението на т.нар. “плюшена култура” – субкултура, в която малки и големи колекционират различни ръчно изработени кукли и играчки от плюш и дори се обличат като любимите си анимационни герои или видео игри.

Какво трябва да знаем за плюшените кукли?

Те са приятни на допир, лесни за прегръщане и за “мъкнене” навсякъде, с прекрасни топлоизолационни свойства. Най-честата асоциация за тях са плюшените животни, а мечето от плюш дори има собствен рожден ден, който се пада на 27 октомври. Освен мечета, зайчета, кучета и др. списъкът с кукли може да бъде продължен с различни герои. 

Заради мекотата си, много деца създават силна връзка с играчките от плюш. Според изследванията на психолози, те влияят върху психологическото благосъстояние. Плюшените кукли могат да намалят нивата на стрес, да осигурят комфорт при заболяване или по-лесно заспиване на децата. В същото време са и реален приятел по време на игра и забавление. 

Основни предимства на плюшените кукли от Рая Тойс

Играчките от плюш се препоръчват за ползване след 3-месечна възраст. Влизат в графата на най-безопасните играчки за деца. Ето още няколко характеристики на плюшките от каталога на нашия онлайн магазин:

  • отличават се със здравина, заради спецификата на тъкане на материята и не губят правилната си форма;
  • могат да се перат, когато и ако бъдат замърсени на температура до 30 градуса;
  • рядко избеляват и запазват цветовете си за дълго време.

Като всяка текстилна играчка, и те са леки и могат да се носят от самите деца. Многофункционални са – могат да влязат в ролята на мека бебешка възглавничка или да успокоят децата, когато мама я няма дори и за кратко. Тъй като нямат твърди или остри части, са подходящи за кърмачета. 

Защо да изберем играчки от плюш от Рая Тойс?

При нас ще намерите различни модели – цветни, подходящи за момчета и момичета, с различни герои, познати от детските филмчета, Предлаганите от нас платнени модели са с много привлекателни цени, съобразени с възрастта на децата, с мек и еластичен пълнеж, без риск за поглъщане на малки частици и с безопасни багрила. Фокусирали сме се върху любими куклени играчки – момчета и момичета, които се превръщат в първите и най-искрени приятели на малките деца.