Детски играчки

Кукли Кукли
Интерактивни играчки Интерактивни играчки
 • Всички продукти
Fidget антистрес играчки Fidget антистрес играчки
 • Всички продукти
Филтри

Артикули 1-40 от 6696

на страница
 1. Син

  Наличен online и в част от физическите ни магазини

  Тротинетка Azaria Maxi 21st Scooter
  от 69,00 лв.
 2. Лилав•Син

  Наличен online и в част от физическите ни магазини

  Бижута Cerda Гривни Frozen 2500001331
  от 12,90 лв.
 3. Детски чадър Cerda Disney 42 cm 2400000517

  Наличен online и в част от физическите ни магазини

  Детски чадър Cerda Disney 42 cm 2400000517
  от 17,90 лв.
 4. . -22%

  Наличен online и в част от физическите ни магазини

  Кукла Spin Master CANDYLOCKS с домашен любимец 6056250
  от 26,99 лв. Обикновена цена 34,99 лв.
 5. Комплект за парти Rock n Troll TROLLS

  Наличен online и в част от физическите ни магазини

  Комплект за парти Rock n Troll TROLLS
  35,90 лв.
 6. Barbie DREAMTOPIA Принцеса на дъгата

  Наличен online и в част от физическите ни магазини

  Barbie DREAMTOPIA Принцеса на дъгата
  49,90 лв.
 7. Играчка за баня Munchkin Океан 11103

  Наличен online и в част от физическите ни магазини

  Играчка за баня Munchkin Океан 11103
  16,50 лв.
 8. Игра Activity Оригинал

  Наличен online и в част от физическите ни магазини

  Игра Activity Оригинал
  49,99 лв.
 9. Игра ACTIVITY Junior

  Наличен online и в част от физическите ни магазини

  Игра ACTIVITY Junior
  34,99 лв.
 10. Машина за захарен памук

  Наличен online и в част от физическите ни магазини

  Машина за захарен памук
  119,90 лв.
 11. Игра Снеси или счупи яйцата

  Наличен online и в част от физическите ни магазини

  Игра Снеси или счупи яйцата
  29,99 лв.
 12. Писта за хамстерчета

  Наличен online и в част от физическите ни магазини

  Писта за хамстерчета
  14,90 лв.
 13. Игра Family Farm

  Наличен online и в част от физическите ни магазини

  Игра Family Farm
  19,99 лв.
 14. Тротинетка Razor A125 розова

  Наличен online и в част от физическите ни магазини

  Тротинетка Razor A125 розова
  89,99 лв.
Филтри

Артикули 1-40 от 6696

на страница

Какво е предназначението на детските играчки?

От ранна възраст децата се учат чрез играта. Сетете се за Вашата любима играчка от детството… Затворете очи. Ах, да, не може да забравите как гушкахте свидната си кукла, как не я давахте на никой, как заспивахте с нея. Хрумвало ли ви е, че благодарение на тях вие сте се изградили като самостоятелен човек със своите чувства, мисли и умения. Ето така е при децата - все още не познават света, но благодарение на детските играчки, те го опознават, изживяват го, с течение на времето си измислят истории с тях и постепенно, както се казваше в един популярен сериал, “стъпка по стъпка - играта нова почва” и бебето става дете, после става възрастен, напълно готов за големия живот. Ето какво развиват детските играчки:

 • Двигателна система и моторни умения;

 • Когнитивност;

 • Общуване;

 • Въображение, креативност и емоционално развитие.

Ще ви разкажем малко повече за тези умения по ред на номерата:

 1. Двигателната система и моторните способности на детето се упражняват от ранна детска възраст. Дори бебето да не може да ходи, то се движи и се опитва да докосне предложеното му плюшено меченце например, да го изследва с пръстче, да го хване, дръпне и т.н. Когато поотрасне интересите се променят - в движението се включват колите за бутане, триколките, колелата. При тях е съвсем очевидно двигателното развитие, което се случва.

 2. Когнитивното развитие или с по-проста дума - познавателното. Развиват се способностите за мислене, разпознаване на причинно-следствени връзки, концентрация и внимание. Това са различни типове играчки като например музикалните занимателни, при които детето научава, че когато натисне бутон костенурката например възпроизвежда песен. Такива познания може да ни се струват странни, но всъщност са изключително ценни в живота.

 3. Играчките учат децата и на общуване. Как? Всяка една, особено плюшените, представляват обитателите на микросвета на бебето. С тях то си съчинява истории, измисля им живот, вози ги на колички, избира ги за детска градина, слага ги да спят, целува ги за лека нощ… Това е абсолютното отражение на истинския голям свят приложено на ниво детска стая. Интересното в случая при куклите е, че те се считат за момичешки, но едно момче например също има какво да ви разкаже с тях, както и да се оприличат на Кен или пък Батман... Когато децата се сприятелят с други е често срещано явление да си канят куклите на гости, да си организират чаени партита… изобщо - да общуват точно така, както и ние, възрастните.

 4. Освен голяма доза въображение чрез детските играчки се развиват и емоциите на децата. Историите, които имат за разказване, обикновено са от живота на възрастните - от това, което са видели. Замислете се, че вие също сте се включвали в такава опознавателна игра и то с куклен театър например или с организиране на карнавал. Децата обожават да се преобличат и да се видят като любимия си герой, а не просто да изживяват фантазиите си чрез плюшените си приятели.

Кога бебето започва да играе с играчки?

Бебето започва да си играе от ранна детска възраст. В началото на своето развитие, когато е новородено, не са му необходими никакви детски играчки - нужни са му само любов, внимание и почивка. В първите месеци съветваме да изберете аксесоари за детското креватче като например музикална въртележка или арка с висулки. Едва след втория му месец, когато сте забелязали, че бебето проявява интерес и се опитва да достигне висулките, може да му помогнете и да му подадете една. Най-важно в началото е да не му предоставяте такава с твърди ръбове, най-добре е да се насочите към мека за гушкане тип кърпичка или одеялце. С течение на времето ще забележите развитието на сетивата и уменията на бебчо и около шестия месец спокойно може да се заиграва с образователни, музикални и занимателни детски играчки. Казваме детски, но и вие, и ние разбираме точно това - бебешки! Може да не ни се струват интересни, но за Вашето детенце те са цял нов свят

Какви видове играчки ще намерите при нас?

Огромното разнообразие на играчки в различни категории, за различни възрастови групи и за двата пола заема по-голямата част от всеки от магазините на Raya Toys. При нас ще откриете просто всичко! Сред бебешките сериозно застъпени са образователните, интерактивните и музикалните. Родителите с радост избират при нас първите дрънкалки на всяко момче и момиче, първите му плюшени приятели, избират въртележка за кошара, нещо за количката, активна гимнастика, първата буталка и какво ли още не. Когато децата навършат 3 години, родителите смело се отправят към коридорите с детски играчки. А там? Малки и големи плюшковци, кукли Барби, семейни и настолни игри, работилници, нови музикални инструменти, комплекти за всякакви ролеви занимания и още много! За развитието на креативността на децата сме заредили магазините с богата колекция конструктори на най-известните световни марки, приготвили сме препълнени стелажи с пъзели за развитие на фините моторни умения и концентрацията и сме се погрижили за жаждата за готини научни експерименти с продуктите на италианския производител Lisciani, които е добре да се провеждат вътре, на закрито пространство. При нас ще откриете и играчки за навън - кракомобили, джипове за бутане, акумулаторни коли, триколки, тротинетки, детски велосипеди и градински занимания.

В магазините на Raya Toys и онлайн клиентите ни избират често за подаръци именно играчки. Ако разгледате внимателно каталога ни online ще забележите, че имаме и създадени филтри, чрез които лесно може да се ориентирате дали даден продукт би представлявал интерес за детето, на което отивате на гости. Влезте в категория “Детски играчки” и отстрани може да потърсите конкретния възрастов интервал, независимо дали става въпрос за 1, 2, 3, 5, 8 или 10 години. Нашите стоки са хубави и интересни, на актуални и популярни марки с любими и забавни анимационни герои. Нашите цени са ниски, стремим се да са достъпни и евтини за всички, често правим и изненадващи промоции. За всички наши клиенти в сайта предлагаме и безплатна доставка до личен адрес при поръчка над 100 лв.