Бебешки каши

Филтри
на страница

20 продукт(а)

Филтри
на страница

20 продукт(а)

Как да се захрани бебето? Коя да бъде първата бебешка каша, която да му дадете? Дали бебето ще успее да се храни с лъжичка? Има ли варианти без глутен? Много въпроси, които се въртят в главата на всяка майка особено ако няма опит до момента. Можете лесно да се ориентирате в голямото разнообразие от варианти и марки с малко помощ.

Как да захраните с бебешки каши

Това трябва да се случи, когато детето стане на поне 5 месеца. Първо в менюто се включват зеленчуковите пюрета, а след това и каши за бебе. С тях можете да заместите следобедната закуска или пък бебешката вечеря. За захранване дайте на детето само няколко лъжички, а след това продължете с мляко. Постепенно трябва да увеличавате количеството, докато стигнете 130 грама. Тогава вече няма да има нужда да дохранвате.

Сухи или готови бебешки каши да изберете

Инстантните варианти са икономични и много популярни сред родителите. Те са в кутии и на супер цени, а стигат за няколко хранения. Има и готови бебешки каши в бурканчета, които са идеален вариант, когато сте навън и нямате възможност да приготвите вие храната. Трябва само да отворите съда и сте готови за хранене. И двата варианта са еднакво популярни и използвани.

Добър вариант ли са безглутеновите бебешки каши

Глутенът е с висока хранителна стойност и е наличен в някои зърнени култури – овес, ръж, пшеница, ечемик. Той е важна съставка, която прави тестото еластично. За качеството на продуктите също е полезен. Но е трудно смилаем, а при малките бебета, чиято храносмилателна система още се развива, са опасни, защото могат да предизвикат алергични реакции. Затова и бебешките каши за новородени са без глутен. Те са царевични, овесени, от просо, оризови, от елда. След шестия месец можете да включвате и такива, които съдържат глутен.

Видове кашички, които можете да намерите в онлайн магазин Rayatoys.com

Те са няколко вида, като всяка е с високо качество и от доказани производители. 

  • инстантни – те се предлагат в опаковки с различни грамажи. На самата опаковка има дозировка, която да следвате в зависимост от възрастта на детето;
  • готови – те са в бурканчета и са за директна консумация като повечето варианти са с глутен;
  • млечни – във формулата им има сухо мляко и могат да се разбъркат само с преварена вода;
  • без мляко – те са подходящи за бебета, които страдат от лактозна непоносимост;
  • безглутенови – те са за деца, които имат непоносимост към глутен или за малки бебета, при които все още не е въведен глутенът;
  • с плодове – за подобряване на вкуса на продукта към него са добавени био ябълка, банан, праскова и други.

В онлайн магазина можете да намерите много евтини видове, които ще се харесат на вашите деца.