Детски лекарски комплекти

Филтри
на страница

12 продукт(а)

Филтри
на страница

12 продукт(а)

За изкушените от медицината деца, докторските игрови комплекти могат да са истинска находка. Според психолозите интересът към лекарските сетове може да бъде подсъзнателна реакция за преодоляване на негативна емоция, свързана с медицинска процедура. 

Те са в графата на ролевите сюжетни играчки, в които децата творчески опитват да пресъздадат околната среда, като я обръщат през собственото си отношение и опит. 

Какво трябва да знаем за ролевите докторски комплекти?

Характерна особеност на този тип детска игра е, че играчите в нея изграждат социални умения, като това да слушат, да се аргументират и да преговарят. Спецификата на медицинската професия ограничава броя на ролите, в които могат да влязат подрастващите, но в същото време позволява да се разиграват десетки въображаеми ситуации, свързани с лекуването на различни заболявания.

Какви видове ще намерите в раздела?

Докторските комплекти са многодетайлни, компактни и събиращи се в куфарче или кутия. Могат да бъдат сглобени като настолен размер, а други и като самостоятелна масичка. 

В онлайн магазин Рая Тойс може да намерите някои от следните модели:

  • компактни куфарчета или меки чанти – включват голям брой принадлежности за игра, подходящи както за момиче, така и за момче;
  • модели с линейка – отново са налични с всички медицински аксесоари, но е включена и линейка;
  • комплекти с престилка;
  • докторски пунктове – различни статични или подвижни пунктове, някои от които издават звуци.

Всички комплекти съдържат различни принадлежности – спринцовки, стетоскоп, ножица, термометър и др. Според техния брой ще ги откриете на различни цени. 

Докторски комплекти за деца като елемент от ролевите игри

Лекарските сетове насърчават въображението и креативността. При тях няма правила, а децата са свободни да импровизират. Ето още няколко причини за тяхната популярност:

  • подобряват езиковите способности, тъй като са забавен и естествен начин за практикуване на думи, правилният им изговор и формулировка на изреченията;
  • развиват емпатията и емоционалната интелигентност – влизайки в роля, малчуганите се поставят в ситуацията “на другия” и се учат как да реагират в различни емоционални ситуации; 
  • развиват логическото мислене, планирането и уменията за вземане на решения, защото позволяват на децата сами да измислят сюжета, темпа на действие и да планират финала. Цялото развитие на играта е в техни ръце; 
  • насърчават движението и са полезни за двигателната им култура, понеже ролевите игри често включват активни физически действия;
  • помагат за приемането на неприятни здравословни казуси, тъй като в рамките на всяка ролева докторска ситуация има възможност за различни отворени финали според желанието на участниците. 

В категорията ще намерите евтини докторски комплекти за игра, които ще задоволяват любопитството и развиват въображението на децата.