Докторски комплекти

Филтри
на страница

9 продукт(а)

Филтри
на страница

9 продукт(а)

За изкушените от медицината деца, докторските игрови комплекти могат да са истинска находка. Според психолозите интересът към лекарските сетове може да бъде подсъзнателна реакция за преодоляване на негативна емоция, свързана с медицинска процедура. 

Те са в графата на ролевите сюжетни играчки, в които децата творчески опитват да пресъздадат околната среда, като я обръщат през собственото си отношение и опит. 

Какво трябва да знаем за ролевите докторски комплекти?

Характерна особеност на този тип детска игра е, че играчите в нея изграждат социални умения, като това да слушат, да се аргументират и да преговарят. Спецификата на медицинската професия ограничава броя на ролите, в които могат да влязат подрастващите, но в същото време позволява да се разиграват десетки въображаеми ситуации, свързани с лекуването на различни заболявания.

Какви видове ще намерите в раздела?

Докторските комплекти са многодетайлни, компактни и събиращи се в куфарче или кутия. Могат да бъдат сглобени като настолен размер, а други и като самостоятелна масичка. 

В онлайн магазин Рая Тойс може да намерите някои от следните модели:

  • компактни куфарчета или меки чанти – включват голям брой принадлежности за игра, подходящи както за момиче, така и за момче;
  • модели с линейка – отново са налични с всички медицински аксесоари, но е включена и линейка;
  • комплекти с престилка;
  • докторски пунктове – различни статични или подвижни пунктове, някои от които издават звуци.

Всички комплекти съдържат различни принадлежности – спринцовки, стетоскоп, ножица, термометър и др. Според техния брой ще ги откриете на различни цени. 

Докторски комплекти за деца като елемент от ролевите игри

Лекарските сетове насърчават въображението и креативността. При тях няма правила, а децата са свободни да импровизират. Ето още няколко причини за тяхната популярност:

  • подобряват езиковите способности, тъй като са забавен и естествен начин за практикуване на думи, правилният им изговор и формулировка на изреченията;
  • развиват емпатията и емоционалната интелигентност – влизайки в роля, малчуганите се поставят в ситуацията “на другия” и се учат как да реагират в различни емоционални ситуации; 
  • развиват логическото мислене, планирането и уменията за вземане на решения, защото позволяват на децата сами да измислят сюжета, темпа на действие и да планират финала. Цялото развитие на играта е в техни ръце; 
  • насърчават движението и са полезни за двигателната им култура, понеже ролевите игри често включват активни физически действия;
  • помагат за приемането на неприятни здравословни казуси, тъй като в рамките на всяка ролева докторска ситуация има възможност за различни отворени финали според желанието на участниците. 

В категорията ще намерите евтини докторски комплекти за игра, които ще задоволяват любопитството и развиват въображението на децата.