Стерилизатори

Филтри
на страница

23 продукт(а)

Филтри
на страница

23 продукт(а)

Уредите за стерилизиране убиват до 99% от бактериите, грижейки се за здравето на вашето бебе. Можете да ги използвате както за шишета, така и за биберони или прибори. Независимо какъв предмет ще стерилизирате, от изключително значение е предварителното почистване и изплакване. Съществуват различни марки, които предлагат разнообразни функции. Те могат да поемат по няколко шишета за бебета едновременно, а процесът е изключително бърз, без да се налага да чакате. Някои от тях имат опция да запазят стерилизацията за по-дълго, ако нямате време през деня, като можете да приготвите всичко предишната вечер. Не подценявайте този процес и обърнете достатъчно внимание на хигиената.

Какъв стерилизатор да купим

Как да изберете стерилизатор? Вижте основните видове и техните предимства. 

Какво представляват стерилизаторите

Бебешката имунна система е още незряла и за нея е не е лесно да се бори с вредните микроорганизми и бактерии. За да не я затрудняваме излишно, в първите месеци на малчуганите полагаме доста сериозни грижи за тяхната хигиена. Важно е да дезинфекцираме както тъканите, които се докосват до бебешката кожа (чрез гладенето им), така и съдовете и шишетата, от които се хранят. Тук е ролята на стерилизатора. Както става ясно от името му, неговата функция е да пречисти бебешките бутилки до степен на стерилност.

Но, обърнете внимание! Ролята на стерилизатора не отменя миенето на шишетата. Напротив – те трябва да са почистени с гореща вода и сапунен препарат, преди стерилизацията. В противен случай, тя процедурата няма да е ефективна. Ако по стеничките останат следи от мляко, шишето няма да се стерилизира качествено. 

Какви видове има

  • За микровълнова. Опростен и икономичен модел. Той не е отделно устройство, а е ефективен единствено в комбинация с микровълнова фурна. Наподобява кутия, с поставки за до 5 броя шишета. В него се нагорещява вода до пара, която дезинфекцира съдовете. Обикновено в комплекта има и щипка за изваждане на горещите бутилки;
  • Торбички за микровълнова. Те заместват кутията и не заемат място в сгънато състояние. Комплектът включва 5 торбички, всяка от които е за многократно ползване (до 20 пъти);
  • Електрически стерилизатор. Също е парен, но затопля водата чрез собствен нагревател. Може да бъде 3 в 1 или 4 в 1. Това означава, че някои от моделите имат иновативна и удобна система за подреждане на бутилките. Освен това могат да поддържат шишетата стерилни до 24 часа. Има и стерилизатори, които предлагат и функция „готвене на пара“. Някои от частите му могат да се почистват в миялна машина;

Защо да се доверите на Рая Тойс

В нашите оферти няма случайно попаднали продукти. Всички предложения на страниците на онлайн каталога ни, както и във физическите магазини са произведени от водещи компании за детски и бебешки стоки. В раздела ще откриете стерилизатори на Avent, Tommee Tippee, MAM, Cangaroo, Dr. Brown’s, Munchkin и др.

Може да разчитате на Rayatoys за разнообразие от качествени оферти на достъпни цени. Всекидневно на страниците ни има и стотици активни промоции. Възползвайте се от неустоимите оферти!