Залъгалки и клипсове

Филтри
Страница
на страница

Артикули 1-40 от 178

Филтри
Страница
на страница

Артикули 1-40 от 178

Залъгалките са любими почти на всички деца. Те ги успокояват, развиват смукателния рефлекс, а самото смучене през първите месеци, осигурява нормалната функция на стомашно-чревния тракт след това. Моделите залъгалки, които се предлагат в момента, са доста разнообразни и като форма на биберона, и на самата дръжка. Видовете и цветовете са наистина много, като има интересни шарени предложения. Държачът с верижка и щипка е част от задължителните аксесоари. Той е много стилен и ефектен, но също пази биберона от загубване и неприятните последствия след това. Има и плюшени играчки, които се използват за държач. Те са много харесвани от децата, а дори и от родителите.

Какви залъгалки и клипсове за бебе да изберем

Как да изберем залъгалка и от кога да я даваме на бебето? От какво са изработени качествените биберони? За какво служи клипсът? Вижте малко повече за тези незаменими помощници на родителите.

Кога са необходими залъгалките

Този спасителен за родителите аксесоар успокоява бебето, използвайки сукателния му рефлекс. Знаем, че нерядко се случва новородените да поискат да сучат, макар да не са гладни. В този случай те ползват майчината гърда по-скоро за успокоение. Биберонът обаче извършва именно тази функция и е винаги под ръка между храненията. Може да го давате на малчуганите още от първите дни.

От какъв материал са изработени

Каучук

Той е доста мек и гъвкав и залъгалките, изработени от него, лесно се възприемат от децата. Единственият му недостатък е, че се износва сравнително бързо и трябва да го подменяте на по-кратък интервал от време.

Силикон

По- издръжлив е от каучука и затова е и най-предпочитан. Няма никакъв мирис и не задържа външни миризми. Лесно се почиства.

Безопасни ли са за бебето

Ако се доверявате само на реномирани производители и купувате техните лицензирани продукти, нямате никакво основание за съмнение в качеството на бибероните и допълнителните аксесоари към тях (клипсове и др.). От вас зависи обаче да поддържате качеството им след покупката. Важно е винаги да се грижите за перфектната им хигиена. Измиването трябва да е с гореща вода и сапун, а периодично трябва и да ги стерилизирате заедно с бебешките шишета.

Следете за здравината и целостта им. Ако забележите неравности по гумената част или промяна на цвета ѝ, значи е време за смяна.

Как да изберете подходяща залъгалка и за какво е клипсът

  • Материал. Споменахме основните разлики между силикона и каучука. Ако се колебаете на кой да заложите, може да купите по един брой от двата вида, за да видите кой харесва повече на вашето бебе;
  • Възраст. Всяка залъгалка е с ясно упоменати указания за възрастта на децата, за които е подходяща. Размерите варират от такива за новородени до такива за 12+ месеца;
  • Циркулация. Важно е предпазителят на залъгалката да има вентилационни клапи (отвори). Те помагат да не се задържа слюнка в основата;
  • Ортодонтска форма. Дизайнът трябва да е съобразен с формата на устната кухина, за да пасва максимално и да не създава дискомфорт за бебето. За новородено правилната залъгалка е по-тясна и сплескана в основата;
  • Клипсове и кутии. Не забравяйте при покупката на залъгалка да добавите към нея клипс и кутия за съхранение. Така гарантирате хигиената ѝ, и я предпазвате от многобройни падания на земята. Инвестицията е малка, но удобството е огромно.

Защо да се доверите на Рая Тойс

Качествени продукти за бебето от топ производители на ниски цени – това може да откриете в Rayatoys. Всекидневно има и активни промоции. Огромно разнообразие изгодно на няколко клика разстояние! Заслужава си.