Балансиращи колела

Филтри
на страница

27 продукт(а)

 1. Колело баланс Azaria HD1868 Син -31%

  НАЛИЧНО

  Колело баланс Azaria HD1868 Син
  Специална цена 129,90 лв. Обикновена цена 189,00 лв.
 2. Колело баланс Azaria HD1868 Жълт -31%

  НАЛИЧНО

  Колело баланс Azaria HD1868 Жълт
  Специална цена 129,90 лв. Обикновена цена 189,00 лв.
Филтри
на страница

27 продукт(а)

За какво служат балансиращите колелета

Колелата за баланс са отличен избор за малчуганите. Забавляват ги и подпомагат развитието им. А какво всъщност е различното на този тип колелета от стандартните?

Какво представлява баланс колелото

То не може да бъде наречено „велосипед“, тъй като, макар доста да си прилича със своя по-голям роднина, колелото за баланс има и доста разлики. То също е на две гуми, но основната разлика е, че няма педали. За да се придвижва на него, детето трябва да се отбутва с крака. 

Кога е необходимо балансиращо колело

То е чудесен подарък за всяко активно хлапе във възрастовия диапазон от 2 до 4 години. То е чудесна тренировка за детето, която го подготвя за карането на велосипед. Помага му да се научи да пази баланс на две колела, което много го улеснява в последствие. Научава се да тръгва и да спира. Постепенно усвоява как да се задържи в равновесно положение, след като е набрало инерция.

Какви видове ще откриете

 • Дървени;
 • Пластмасови;
 • Стоманени;
 • С диаметър на гумите 10“ или 12“;
 • 2 в 1 (с помощни гуми и педали).

Как да изберете подходящото за вашето дете

Ако предпочитате естествените материали, вероятно ще заложите на дървените модели. Те са еко и със стабилна конструкция.

Металните видове също са доста качествени и издръжливи. Премиство на някои от видовете е, че кормилото от метал се върти и е удобно за завоите.

Моделите за баланс 2 в 1 са чудесен начин детето да се научи изцяло да кара колело. Помощните гуми в началото правят задачата още по-лесна, защото конструкцията може да стои и сама. С нея усвояването на умението за балансиране става още по-постепенно. Може да се задвижва с бутане, а може и със завъртане на педалите, монтирани на предните гуми.

Що се отнася до големината на това мини превозно средство, имайте предвид, че най-малкият размер е 10“. Той е подходящ избор за 2-годишни малчугани. Ако пък колоездачът е на 3-4 години, по-добре да заложите на 11“ или 12“.

Защо да се доверите на Rayatoys

Ако се колебаете дали да изберете колело за баланс за детето си, бъдете сигурни – малките ни клиенти винаги са във възторг от този подарък!

Нещото, от което разбираме най-добре, са качествените бебешки и детски стоки. Всеки продуктов раздел от нашия магазин е богато зареден с топ продукти на водещи марки. Качеството е безупречно, а дизайнът – атрактивен.

И за да бъдат стоките ни достъпни, в Рая Тойс винаги се стремим да поддържаме конкурентни цени и да предлагаме атрактивни промоции.