Репеленти за бебета и деца

Филтри
на страница

9 продукт(а)

Филтри
на страница

9 продукт(а)

Едно от предизвикателствата, които стоят пред опазването на чувствителната бебешка кожа, са раздразненията и алергичната реакция на различни ухапвания от насекоми. Затова репелентите – препарати на естествена или химическа основа за предотвратяване на ухапванията, намират широко приложение при грижата за малките деца.

Какво трябва да знаем за репелентите за бебета?

Най-често се прилагат репеленти против комари, но също така има търсене и на такива за защита от ужилвания или ухапвания от кърлежи, акари и различни други насекоми, с които бебетата взаимодействат най-често.

Най-важното за репелентите са съставките. Спецификата на бебешката кожа – нежна, суха и с все още неусъвършенствани защитни функции, изисква хипоалергенни и натурални компоненти. Те освен за предпазването на кожата от ухапвания имат функцията и да осигуряват поне минималното ѝ овлажняване и подхранване. 

Тъй като повечето химични репеленти са агресивни, най-често емолиентният фокус при бебетата пада върху различни масла и екстракти от растения, като лавандула, лимонена трева, евкалипт, мащерка, чаено дърво и др., в чийто състав има вещества, към които различните насекоми имат непоносимост. Задължителна е липсата на парфюми, петролни или синтетични деривати.

Какви видове препарати за защита на бебета има в Рая Тойс?

Класическото приложение е чрез намазване. В последните години се появяват и на репелентите за бебета в различни други форми. Ето кратко обобщение:

  • крем или рол-он – осигуряват по-локална защита чрез филтър, често имат и антисърбящ или болкоуспокояващ ефект;
  • спрейове, гелове и лосиони – за интензивна и широка протекция на по-големи части от тялото, действат по-бързо от кремовете; 
  • мокри кърпички – с бърз и освежаващ ефект;

При използването на препарати при по-малки деца е важно да се помни, че трябва да се избягва контакт с очите, да се използват в умерени количества, да се не пръскат върху дрехи или храна.