Бебешки колички

Бебешки колички - как да изберем лесно?

Още когато разберем, че в нас расте живот, освен радостта започват и тревогите.

Дали ще успеем да бъдем добри родители?

Каква бебешка количка да купим?

Изборът на бебешка количка затруднява бъдещите родители, а е едно от най-важните и отговорни решения.

Бебешки колички - как да изберем?

 В огромното разнообразие от бебешки колички, ние от Raya Toys, ще се постарaем да изберем заедно с Вас, най-подходящата бебешка количка.

 Raya Toys е вносител и разпространител за България на утвърдени висококачествени марки, специализирани в производството на бебешки колички. Немските фирми HauckCybex и GB, американската компания Graco, полската марка Tutek са се доверили на Raya Toys като партньор в България.

 Утвърдени марки в производството на бебешки колички като Hauck и Graco или новатори, които бързо заемат челни позиции при продажбите на бебешки колички като Cybex и GB, и много други марки ще намерите в Raya Toys.

 Разбира се, изборът е Ваш и той се определя от Вашето ежедневие.

 Ако сте динамични, живеете в голям град и пътувате много, подходящите модели бебешки колички са маневрени, леки, компактни и лесни за сгъване.

 Ако живеете в къща или в близост има парк, зимата е сурова или пътят, по който се придвижвате е павиран и неравен, трябва да изберете от моделите бебешки колички с големи гуми и кош за новородено.

 Има семейства, които обичат да спортуват и бягането сутрин е част от тяхното ежедневие. За тях производителите на бебешки колички са измислили модели с три колела и наистина огромни гуми.

 След като изберем типа бебешка количка, трябва да помислим за комбинацията от кош за новородено, столче за кола и седалка.

Видове бебешки колички и тяхното предназначение

Бебешки колички 3 в 1 или All in One

 Бебешки колички 3 в 1 или All in One са тези модели, които включват кош за новородено, шаси със седалка за след шестия месец и столче за кола от група 0 или 0+ (от раждането до 13кг). Много фирми предлагат готови комбинации, за да спестят на бъдещите родители притесненията дали ще подхождат кошът за новородено и столчето за кола на количката със седалката. При комплектите дизайнът на отделните части съвпада идеално с останалите. Ще могат ли да се монтират на шасито лесно и бързо? Съвместими ли са бебешката количка и столчето за кола?

 Някои комплекти бебешки колички 3 в 1 включват и необходимите аксесоари към бебешката количка. Това са чанта за майката, дъждобран, комарник. По този начин с изборът на бебешка количка 3 в 1 Вие си купувате всичко, което е необходимо. При други е включено само покривало за крачетата, а другите аксесоари се предлагат отделно.

Такива модели са Hauck Soul Plus Trio Set, Hauck Maxan 4 Plus Trio Set, iCoo Acrobat XL Plus Trio Set, Graco Evo Trio Set

Бебешка количка iCoo Acrobat Trio Set - Raya Toys
Бебешки колички - Hauck iCoo Acrobat XL Trio Set

Бебешка количка Hauck Soul Plus Trio Set - Raya Toys   Бебешка количка Hauck Maxan 4 Plus Trio Set - Raya Toys

 Бебешки колички 2 в 1

 Бебешки колички 2 в 1 се предлагат от много производители. Вариантите бебешки колички 2 в 1 са различни.

- С трансформиращ кош за новородено

 Все по-често се предлагат бебешки колички 2 в 1, при които кошът за новородено се трансформира посредством колани, в седалка за след шестия месец. Необходимо е допълнително да си закупите столчето за кола, което може да се монтира на бебешката количка или да е стационарно монтирано в автомобила. Този вид бебешки колички 2 в 1 са леки, икономични и практични, но не всички имат качествата на коша за новородено и седалката. Предимството на тези модели е бързото трансформиране на кошът за новородено в седалка и обратно - на седалката в кош за новородено, което осигурява по-дълго ползване на кошът за новородено, когато детето заспи по време на разходка, дори след шестия месец.

  Представяме Ви моделът бебешка количка Azaria Denim 2 в 1. Лека, маневрена, с големи гуми и трансформиращ кош за новородено. Към комплекта на бебешката количка Azaria Denim 2 в 1 е включена и чанта за майката.

Комбинирана бебешка за количка Azaria - Raya Toys   

- Бебешки колички 2 в 1 Travel System

 Бебешките колички 2 в 1 Travel System представляват комбинация на бебешка количка със седалка с пълно легнало положение и столче за кола от група 0, 0+ (0-13кг). Този тип бебешки колички са популярни сред родителите, които обичат да пътуват и водят днамичен начин на живот. Монтирането на столчето за кола в автомобила и след това директното поставяне върху шасито на количката е удобство, което спестява място при транспортирането с автомобил или самолет. Повечето модели такива бебешки колички се отличават с лекота и комкактно сгъване.

Бебешка количка Graco Evo Travel System - Raya Toys

- Бебешки колички 2 в 1

 Най-разпространената комбинация бебешки колички 2 в 1 е шаси със седалка и кош за новородено. Кошът за новородено осигурява спокойствие и комфорт на новороденото, когато е на разходка. Седалките са два вида: с пълно легнало положение, които са подходящи за използване и преди шестия месец и с полулегнало положение, които са подходящи за използване след шестия месец, когато детето започне да сяда. При повечето модели седалката е с възможност за монтиране в посока на движението и обратна на движението.

 Най-новият модел на Cybex Balios S се предлага в тази комбинация.

Бебешка количка Cybex Balios S - Raya Toys

Модулни бебешки колички

 Новост на пазара, която набира изключителна популярност са модулните бебешки колички. Най-добрите производители предлагат модели, които да конфигурирате сами. Вие избирате какво да е шасито на бебешката количка, дали да закупите кош за новородено и какъв цвят да бъде, каква да е седалката. Какво столче за кола ще предпочетете за Вашето бебе? Можете да закупите най-качественото точно, когато Ви е необходимо. Примерно седалката може да се закупи по-късно.

Бебешка количка Cybex Priam-Raya Toys

Летни бебешки колички

 Понятието лятна бебешка количка се използва за леките и компактни бебешки колички. Повечето са подходящи за деца над шест месеца, но има и модели с пълно легнало положение на седалката, които са подходящи и за новородени. Предлагат се и модели летни бебешки колички, на които могат да се монтират кош за новородено или кошница за кола, което ги прави подходящи за новородено и ги превръща в компактни системи за пътуване, тъй като се сгъват компактно и са с ниско тегло. Закупуването на лятна бебешка количка се налага, когато първата бебешка количка е твърде голяма и тежка или ни трябва по-компактно сгъване за транспортиране на бебешка количка.

Делят се на:

- бъгита - със сгъване тип чадър;

- бъгита - със сгъване тип книга;

- бъгита - с компактно сгъване.

 

- Бъгита - със сгъване тип чадър

 Практиката ни показа, че бебешки колички със сгъване тип чадър имат няколко  недостатъка. Недостатъчно компактно сгъване, което я прави трудна за съхранение, защото не стои изправена. Повечето модели нямат възможност за пълно легнало положение, което е неудобно при по-малки деца. Двете отделни дръжки са проблем при управлението с една ръка. 

- Бъгита с компактно сгъване

 Новото поколение бебешки колички се сгъват до размер подходящ при пътуване с полети на нискотарифните авиокомпании. Нещо повече инженерите на GB измислиха детска количка с красноречивото име Pockit, поставила световен рекорд по компактно сгъване. Размерите ѝ са:

Бебешка количка GB Pockit Plus - Raya Toys

  Към нея може да добавите и кош за новородено, който също е сгъваем GB Cot To Go.

   Бебешки кош за новородено GB Cot To Go - Raya Toys

и детско столче за кола Aton M, със специален стандарт за самолет, който Ви дава право, бебето да се вози до Вас в самолета. Много малко детски столчета за кола могат да се похвалят с подобен тест.

 Детско столче за кола Cybex Aton M - Raya Toys 

 При лятната бебешка количка колелата са по-малки и могат да бъдат единични или двойни. Лятната бебешка количка с двойни гуми вози по-меко, но тежи малко повече. Един добър пример е Qbit+ на GB. С напълно легнало положение, регулация на поставката за краченцата, двойни сравнително големи гуми за меко возене, голям сенник, сгъване с една ръка до супер компактен размер, тегло около 6 кг и немско качество. Всичко това превърна бебешката количка Qbit+ на GB в един от най-добрите и търсени модели на пазара.

Бебешка количка GB Qbit Plus - Raya Toys

 При летните бебешки колички почти няма варианти за возене на детето с лице към нас. Тази позиция се получава, ако дръжката е ревересивна (обръщаща се), но така се губи от стабилността на шасито.

 Иновация, която инженерите на Cybex са измислили за нас е моделът лятна бебешка количка Cybex Eezy S Twist.

Бебешка количка Cybex Eezy S Twist - Raya Toys

 Имате възможност да завъртите седалката на бебешката количка на 360°. Така имате всички варианти за возене и идеално легнала позиция, когато седалката е в посока обратна на движението. Друг плюс е супер компактното сгъване за пътуване в самолет.

 Много често лятото е твърде горещо и гръбчетата на децата се изпотяват, когато се возят в лятната бебешка количка. И тук клиентите имат възможност за правилен избор между бебешки колички - при моделът на Cybex Mios гръбчето е изцяло от мрежа, но с допълнителните подложки, може да се ползва целогодишно.

Бебешка количка Cybex Fashion Collection - Raya Toys

Дизайнерски бебешки колички

 Когато сме млади, модата силно ни вълнува и това е съвсем нормално. Бебешките колички освен практични,  трябва да са и супер красиви. За това ще се погрижат най-добрите световни модни дизайнери. Jeremy Scott облича модни икони като Мадона и работи в сътрудничество с Адидас. Повече от впечатляващ е дизайнът на бебешките количките Priam и Mios, който той е създал за Cybex. Злато, блясък, крила, това е Cybex Fashion Collection by Jeremy Scott.

Бебешка количка Cybex Jeremy Scott Fashion Collection - Raya Toys

 В Холивуд или в България жените обичат да правят впечатление и може би точно сега е момента.

Звезди Cybex - Raya Toys

Бебешки колички за близнаци

 Все си мислим, че такъв късмет е малко вероятно да ни се случи, но има немалко семейства, за които близнаците са както дар божи, така и задача с много въпросителни. Ето нашите педложения за колички за близнаци.

 Задължително е, бебешката количка за близнаци да не е тежка, но с големи гуми. Затова вместо кратко ползваните и тежки кошове за новородено ще предпочетем порт бебета, които се закрепят към седалката и след време се трансформират в зимни чувалчета.

 Roadster duo от Hauck е евтин, практичен и много здрав модел бебешка количка за близнаци, от който ще останете доволни. Тук бебетата са позиционирани едно до друго, което им дава възможност да общуват.

Бебешка количка Hauck Roadster Duo SLX - Raya Toys

 Може би предпочитате модел, на който можете да сложите два трансформиращи се коша или две столчета за кола. Така ще разполагате с бебешка количка 3 в 1 за близнаци.

 Такъв модел е Duett 3 на Hauck

 

Бебешка количка Hauck Duett 3 - Raya Toys

Сигурност и комфорт

 Съвет от нас! Не спестявайте от детското столче за кола, то е важно за сигурността на малкото крехко бебе. Доброто детско столче за кола с най-висок резултат от ADAC тестовете е животоспасяващо средство в автомобила - най-опасното място. То се ползва от раждането до 13 кг или приблизително до 1 година. С него сте мобилни, можете да го ползвате като кош за пренасяне, стои красиво на шасито на бебешката количка и бебето се чувства много уютно на по-тясно място, което му наподобява утробата на мама. Добрата новина е, че немските инжeнери на Cybex са измислили детско столче за кола, което можете да разпънете до напълно легнало положение извън автомобила, което лекарите напълно одобряват за безкрайни разходки.

Моделът на Cybex Cloud Q е удобен, красив и ергономичен. Той има най-висока оценка за сигурност в автомобил от ADAC. Носител е на престижната награда за дизайн REDDOT AWARD за 2016 година.

Детско столче за кола Cybex Cloud Q - Raya ToysADAC test Cybex - Raya Toys

Функционалност и удобство на бебешките колички за Вашето дете

 Седалката за бебешката количка е най-дълго ползвана. Тя е креслото и леглото, което трябва да е удобно на бебето и детето. Идеалният вариант е, да има удобна стабилна облегалка, регулиране на крачетата и напълно легнало положение за сън. По-голямата и широка седалка е важен критерий за по-едри и пораснали бебета.

Бебешка количка Cybex Priam Autumn Gold - Raya ToysБебешка количка Cybex Balios S - Raya Toys  Моделите с чупка в областта на кръстчето на бебето са по-лек и евтин вариант, но се препоръчват след шестия месец.

Бебешка количка Cybex Balios M - Raya Toys

 Важно е да има възможно най-голям сенник, който предпазва бебето от неблагоприятните метереологични условия, прозорче за наблюдение, лесни за обслужване колани. 

Бебешка количка Cybex Balios S - Raya Toys

 Кошът за новородено към бебешките колички е наистина важен,  особено ако бебето се роди през зимата. С него бебешките колички изглеждат много красиво, а бебето е защитено на топло и широко. Повечето модели се предлагат с мемори матрачета. За по-добра защита от неблагоприятни атмосферни влияния, част от моделите бебешки колички с кош за новородено са оборудвани с XXL сенник, покривало, дъждобран и дръжка за лесно и безопасно пренасяне.

Бебешка количка Cybex Priam Koi - Raya Toys

 Важно! Кошът за новородено може да има позиции на гръбчето, само ако производителят е поставил колани, иначе е опасен и забранен по стандарта за бебешки колички. В автомобила безопасната позиция за пътуване на бебето е с чупка в областта на кръстчето и обезопасено с колани.

 Не возете бебето в колата с коша за новородено, в легнала позиция и без колани. Това е опасно!

 От шасито на бебешката количка зависи много. Както при колата - тестът на пътя е изключително важен. Избирайте винаги между бебешки колички, които сте сравнили и изпробвали в магазина.

 Доброто окачване осигурява меко и леко возене, управление с една ръка и лесно вдигане на предните гуми на бебешките колички.

 Амортисьорите са причината разходките на бебето в бебешката количка, да преминават с най-малко сътресения. Препоръчително е да пробвате в магазина възможно най-много модели, за да можете да усетите разликата.

 Най-добрите гуми за бебешки колички са от каучук, запълнени със специална пяна. Помпащите гуми също возят меко, но за съжаление практиката показва, че са по-тежки и има вероятност от спукване.

 Багажникът е удобство за Вас, а основният критерий е да е голям, лесно достъпен и с възможност да се затваря.

 Дръжката на бебешките колички може да е телескопична или чупеща, за да може да е удобна според Вашата височина.

 Добре е позиционирането на коша за новородено или седалката след шестия месец да е по-високо. Така бебето ще бъде по-далеч от вредните газове, които отделят автомобилите, а когато започне да сяда, ще изучава заобикалящия го свят от високо. Едновременно с това, на нас ще ни бъде удобно да се грижим за него, без да се навеждаме и да ни заболи кръста.

 Удобна екстра са мемори бутоните посредством, които махаме, слагаме и завъртаме кошовете само с едно натискане, без да ги държим с двете ръце.

 Сгъването на бебешките колички е основно изискване. Ние сме модерни, заети и пълноценни родители и грижата за нашето бебе не трябва да усложнява живота ни. Качествените бебешки колички  трябва да могат да се сгъват с една ръка заедно със седалката, защото другата ни ръка е заета да държи бебето. Така всички сме доволни.

Бебешка количка Cybex Balios S - Raya Toys

 Съхранението на бебешки колички също е важна тема, защото мястото вкъщи никога не стига. Бебешките колички трябва да могат да стоят самостоятелно изправени в сгънато положение и да заемат възможно най-малко място.

Колко трябва да тежи бебешката количка?

 Препоръчваме изборът да се направи между бебешки колички, които са с непомпащи гуми и заедно със седалката тежат между 9 и 13 кг.

 Качествените големи големи непомпащи гуми са комбинация от каучук с пълнеж от специална пяна и тежат повечко от варианта на гуми без пълнеж.

 Седалка с напълно легнало положение, която се регулира с една ръка тежи повече от вариантите на седалка с чупка в областа на кръста на бебето. Когато изпробвате, ще установите, че при бебешките колички килограмите помагат за по-мекото возене. Добре е да не надвишават 13 кг, защото заедно с бебето и натоварени, бебешките колички стават прекалено тежки.

Цени на бебешки колички

 Цените на бебешките колички може да варират от няколкостотин до няколко хиляди лева. Можете да избирате между бебешки колички 3 в 1 на Hauck на цени от 400 лв. до 800 лв.

Бебешка количка Hauck - Raya Toys

 Или лятна бебешка количка с напълно легнало положение за около 130 лв. Във всички случаи трябва да имаме голям избор и възможност за тестване, както и съвет от приятел.

Гаранция, обслужване и сервиз              

 При бебешките колички, както и при автомобилите, добрите световноизвестни марки държат на качеството и доброто си име. Нашият съвет е да се доверите на световен бранд, защото Вашето бебе заслужава най-доброто. Препоръчваме Ви да следвате инструкциите на производителя относно поддръжката на бебешката  количка, за да можете да се радвате на дълга и безпроблемна употреба.

 В заводите на Hauck бебешките колички се тестват целогодишно посредством скъпоструващи машини, които симулират тежки терени денонощно. Тестовете се снимат и изпращат на най-взискателните лаборатории за получаване на оценка за качество.

 Гаранционното обслужване наистина е две години, но по-добре да не ни се налага често, защото търговецът не е длъжен да ни предоставя оборотна бебешка количка и има вероятност да не можем да ползваме бебешката количка точно тогава, когато ни е най-необходима.

1. Бебешки колички-как да изберем?

2. Видове бебешки колички и тяхното предназначение

 - Бебешки колички 3 в 1

 - Бебешки колички 2 в 1

 - Модулни бебешки колички

 - Летни бебешки колички

 - Дизайнерски бебешки колички

 - Бебешки колички за близнаци

3. Сигурност и комфорт

4. Функционалност и удобство на бебешките колички за Вашето дете

5. Колко трябва да тежи бебешката количка?

6. Цени на бебешки колички

7. Гаранция, обслужване и сервиз