Музикални инструменти и играчки

Филтри
Страница
на страница

Артикули 1-40 от 167

Филтри
Страница
на страница

Артикули 1-40 от 167

Музиката е първото изкуство, с което се срещат децата още преди да се родят. За да може тя да се възприема пълноценно още от най-ранна детска възраст, е нужно малчуганите да се запознаят с музикалните инструменти и играчки, да пеят, да танцуват, да слушат песни от различни стилове.

Обичайно, музиката предизвиква силно любопитство и спонтанен стимул у детето да се докосне до музикалните инструменти или устройството, което излъчва звук. Тяхното изучаване стимулира различните области на мозъка и повишава общата интелигентност.

Ползите на музикалните инструменти в детския свят

На първо място в изразяването на детските емоции посредством всевъзможни импровизации. Ето още няколко предимства:

  • подобряване на когнитивните възприятия и памет, и развитието на речта - явлението е познато като Моцартов ефект, тъй като се базира на изследвания за по-висока мозъчна активност при слушане или свирене; 
  • разширяване на лингвистичните способности и умения да се “улавят” правилна дикция, интонация и ритъм на езика; 
  • играта с детски музикални инструменти подпомага движението, подобряват координацията, контрола на мускулите, вместимостта на белите дробове, гъвкавостта на тялото и общото равнище на издръжливост.

Важен момент е фактът, че музиката действа успокояващо и разтоварващо още от най-ранна детска възраст. 

Какво ще намерите в категорията?

В тази категория на онлайн магазин Рая Тойс ще намерите различни продукти, като:

 

  • музикални инструменти – барабани, пиано, ксилофон, китара, синтезатор, акордеон, хармоника и др. Някои от тях са в комплект с микрофон; 
  • микрофони – освен звук, имат опция за LED светлини, слот за микро SD карта и Bluetooth;
  • играчки – плюшени играчки, въртележки за бебешко легло, различни пластмасови модели, които издават много на брой звуци и песни, килимчета и др.

 

Всички те са безопасни, но трябва да бъдат съобразени с годините на детето. В нашия сайт ще намерите различни модели на достъпни цени, които ще забавляват детето с часове.