Столчета за кола

Филтри
Страница
на страница

Артикули 1-40 от 317

Филтри
Страница
на страница

Артикули 1-40 от 317

Какво столче за кола да изберем?

Столчета за кола

Заедно с бебешката количка изборът на детското столче за кола се нарежда паралелно по важност. Всеки отговорен родител трябва да знае, че това е продукт, който може да се окаже животоспасяващ за детето и правилният избор е от изключително значение.

Когато търсите сред стотиците модели детски столчета за кола на първо място съобразете неговата група. Обикновено те са разделени според килограмите или по възраст, или ако е с новия I-Size стандарт - според детската височина. Също обърнете внимание дали когато избирате бебешка количка окомплектовката не включва детски стол за кола.

Те най-общо са разделени в 4 основни групи съобразно детските килограми и според производството си е възможно да попадат в няколко едновременно:

Група 0+

от новородено до 13 кг (0 до около 15 месеца), кошници, които задължително се монтират обратно на посоката на движението;

Група 0/1

Новородено до 18 кг (0 до около 4 години), след 9 месеца може да обърнете и по посока на движението, ако столчето е снабдено с възглавница. При столчета с колани, използвайте в обратна посока на движението възможно най-дълго за по-голяма безопасност на детето и предпазване от камшичен удар.

Група 0/1/2

от новородено до 25 кг (0 до около 7 години);

Група 0/1/2/3

от новородено до 36 кг (0 до около 12 години);

Група 1

от 9 кг до 18 кг (9 месеца до 4 години), може да се монтират и по посока на движението, ако са снабдени с предпазна възглавница;

Група 1/2/3

от 9 кг до 36 кг (от 9 месеца до 12 години);

Група 2/3

от 15 кг до 36 кг (4 години до 12 години);

Група 3

от 22 кг до 36 кг (от 5 или 6 години и високи над 125 см).

 

Колкото повече основни групи обхваща столът, толкова по-дългосрочно ще го използвате, но това не винаги е добър критерии за сигурността. Създадени са много асоциации, които изпитват столчетата в катастрофи, допитват се и до потребителите и дават оценка за безопасност, на която може да се доверите.

На второ място, изберете дали да се монтира с база и/или с изофикс система или с коланите на колата. Вземете предвид, че базата  и изофикса Ви дават по-лесен и сигурен монтаж, но столчето е безопасно и при монтажа с колани, стига това да е потвърдено от няколко независими асоциации.

На трето място, съобразете комфорта на Вашето бебе като не спирате да мислите за безопасността. В Raya Toys препоръчваме столове за кола със специални предпазни системи от двете страни на столчето, възглавница, която го предпазва отпред и изофикс, чрез който столчето е здраво прикрепено към шасито на автомобила, които да защитят детето в случай на удар.

Групи

Група 0+ от 0 до 13 кг

Група 0/1 от 0 до 18 кг

Група 0/1/2 от 0 до 25 кг

Група 0/1/2/3 от 0 до 36 кг

Група 1 от 9 до 18 кг

Група 1/2 от 9 до 25 кг

Група1/2/3 от 9 до 36 кг

Група 2/3 от 15 до 36 кг

Серии

Cybex Aton

Cybex Cloud Z

Cybex Pallas

Cybex Sirona

Cybex Anoris

Cybex Solution

Lorelli

Moni

Kikkaboo
Марки

Cybex

GB

Hauck

RECARO

CHICCO

Kikka Boo

LORELLI

Moni

Cangaroo 

По фукция

Ротация на 360°

Isofix система за сигурност

С база

 

Защо да изберете столче за кола с isofix?

Детски стол за кола

Безопасността по време на път винаги трябва да е на първо място особено ако става дума за вашето бебче. Когато шофирате, няма как да контролирате детето си, затова трябва да сте сигурни, че то е добре обезопасено. 

Стандартът за закрепване на детски столчета Isofix за определени възрастови групи е създаден с цел максимално обезопасяване на детето по време на път. Моделите са иновативни и позволяват лесно монтиране и демонтиране на детското столче посредством Isofix шини на столчето, които влизат в определени за целта точки на закрепване на задната седалка на автомобила. Преди да закупите такова столче, се уверете, че вашият автомобил разполага с Isofix.

Системата ще предотврати движението на седалката (или ще намали изместването) при страничен удар. При челен сблъсък първоначалното ускорение ще премине през Isofix системата, обирайки основния удар преди стандартните ремъци да се задействат. Разновидностите, които ще намерите в Raya toys, са:

  • столчета за кола 360° ‒ разполагат с практичен механизъм, който позволява въртенето на столчето на 360 градуса за лесно поставяне и вадене на детето;  изключително удобство за дълъг път;
  • столчета за кола според възраст и тегло ‒ различни размери, много функционалности, бюджетни и лесни за монтиране;
  • бази и аксесоари за автомобилни бебешки столчета ‒ качествени производители, подглавници и протектори, лесно захващане.

Как се поставя новородено в столче за кола и от коя страна се слага?

Столчета за кола за новородени

Кошницата за кола се поставя винаги на задната седалка на автомобила обратно на движението. Най-сигурното място е зад шофьора. Поставете и огледало, чрез което да виждате във Вашето огледало какво прави бебето. Сложете новороденото в кошницата, така че главата му да полегне удобно между позициониращите възглавнички, и закопчайте коланите. В зависимост от избора, който сте направили, столчето може да се монтира върху база с функция изофикс (ако автомобилът позволява) или да го фиксирате с колана. Дългата страна на колана минава през специално уше в задната част на кошницата, а късата страна - пред нея - и така закопчавате колана.

Колко време може да стои бебето в детско столче за кола?

Бебешки столчета за кола

Единствените препоръки специалистите дават за детските кошници за новородени. До навършване на шестия си месец новородените не бива да стоят повече от 2 часа в кошница. Но сега се предлагат допълнителни подложки, които изравняват чупката и така може да продължите по-дълго пътуването. Ако правите по-дълги преходи препоръчваме да правите почивки и да поставяте бебето в коша за новородено или в бебешко гнездо или порт-бебе, за да легне хоризонтално. Съществуват и столчета за кола тип кошница, които имат пълно легнало положение, което може да ползвате без да събуждате бебето, но не се препоръчва да ползвате тази позиция в движение на колата, защото не е съобразена с безопасната ембрионална поза.

Какви грешки да избегнем при ползване и употреба на детски стол за автомобил?

Съществуват много често срещани грешки, които младите родители допускат, когато се отнася за детското столче за кола. Опитали сме се да ги изброим в списък, който ще помолим дори и по-опитни родители да прочетат, и ще ви предоставим нашите мнения за избягването им. Често срещани грешки са:

  1. Да държат в скута си дете в колата - представете си катастрофа, при която силата на удара или ще го изтръгне от родителя, или той ще го притисне с тяло.
  2. Да оставят бебето в кош за новородено в легнало положение с или без укрепване с колани - при удар детето може да причупи крехките си прешлени или да изскочи.
  3. Да не изключват въздушната възглавница - когато поставяте бебе в стол за кола винаги изключвайте въздушната възглавница за мястото, където е монтиран продуктът.
  4. Да монтират столчето за новородено по посока на движението - при евентуален челен удар такава позиция може да доведе до счупване на вратлето.
  5. Да купуват столче за кола втора ръка - в случай на катастрофа, то вероятно има пукнатини, които са опасни при ново ПТП.
  6. Да ползват детско столче от друга група, особено, ако главичката не попада в защитената зона.
  7. Да ползват седалка за кола вместо столче. Седалката е подходяща за деца над 15 кг., но това е компромис, тъй като главата, вратлето и тялото на детето не са защитени.

След като сте запознати с основните грешки при употребата на столове за автомобил, вече сте напълно готови да преминете и към същината на нещата - важният избор.

Защо да изберем детско столче за кола от Raya Toys?

Столчета за кола

Ние не сме просто детски магазин за играчки. В нашите физически магазини, както и онлайн, сме се постарали максимално да задоволим потребността на нашите клиенти с огромно разнообразие от столове и седалки. Всички те притежават всички необходими европейски стандарти за качество и безопасност, а и повечето от тях са и с доказани тестове на асоциации, които са ги изпитали и в катастрофа. Удобни и модерни, ние представяме качествени марки като Cybex, Hauck, LORELLI, Kikka Boo и Мони. Сигурни сме, че всеки родител ще открие най-точния продукт за своето дете като разгледа каталога ни online, с пълни продуктови описания, акуратни цени и ще бъдат сигурни в своя избор. При нас ще откриете не само столове, ами и всички необходими аксесоари, които да направят пътешествието с автомобила още по-приятно. Ако още не сте избрали - попитайте нашите усмихнати консултанти за всичко, което ви интересува. Те са винаги насреща! Възползвайте се от намалението и поръчайте оригинално столче за вашето дете на ниски цени от Raya toys. Прочетете упътването и се насладете на мечтаната почивка. Сигурността на вашето бебче ще бъде в правилните ръце. Приятен път!