Каишки за прохождане

Филтри
на страница

10 продукт(а)

Филтри
на страница

10 продукт(а)

Коланите за прохождане са честа тема сред родителите и предизвикват много, различни и обикновено противоположни мнения. Те се предлагат от редица производители на бебешки стоки, но се гледат с недоверие. Често родителите са критикувани от други за избора си, вменява им се вина, че нарушават детското развитие или че третират малкия човек като животно на каишка. Къде обаче е истината? При всички положения в процеса на естественото изправяне на два крака, в началото бебето пълзи, задържа се за предмети от бита, опитва се да направи няколко крачки и обикновено пада. Когато то се учи да ходи, се нуждае от нашата подкрепа на уверени родители. Лесно можем да изведем плюсовете и минусите при избора ни: 

Плюсове:

  • Подобряват равновесието на бебето;
  • Предпазват от нараняване при падания;
  • Помагат на родителите да не се прегърбват или изкривяват, придържайки детето за ръка;
  • Освобождават и двете ръце. 

Минуси:

  • Нарушава естествения инстинкт за самопредпазване;
  • Ограничаване на достъпа му до непозволени места и/или играчки;
  • Негативно настроени родители и техните коментари.

Какъв колан за прохождане да изберем?

В началото бихме искали да уточним, че коланът за прохождане за дете коренно се различава от средства като каишка и повод за куче например. Това са различни продукти и категорично може да отхвърлите негативните мнения, които други родители пускат по ваш адрес. Това е средство за прохождане, което се състои от каишки, катарами и нагръдник. Когато избирате колан за прохождане, обърнете внимание на нагръдника, особено ако Вашето дете залита напред. Добре е той да е мек и удобен като по този начин бебето ще се чувства свободно. В нашия сайт ще откриете и няколко модела раничка с каишки, но те са предназначени за по-късен етап, когато детето вече ходи уверено, а вие искате да го държите наблизо.

От кой месец може да използваме колани за прохождане?

Отговор на този въпрос производителите дават на опаковките - обикновено това е след шестия месец на детето, но разбира се това си е и до индивидуалното развитие на всяко бебче. Когато то е във фаза на изправяне с придържане по мебелите, може да започнете тренировките по ходене с такъв колан. 

Как се поставя правилно?

Тези продукти са създадени така, че да обхващат гръдния кош на детето, а презрамките да минат над раменете. Затегнете катарамите и ремъците здраво, но така, че да не причинявате болка  - нека то се чувства свободно и сигурно. Винаги преди употреба, разгледайте и прочетете инструкциите дадени от производителя на съответния продукт.

Защо да изберем Raya Toys?

В нашите физически магазини, както и в онлайн магазин Рая Тойс, ще откриете богато разнообразие от колани и каишки за прохождане на изключително ниски цени, създадени от висококачествени материали и покриващи всички стандарти за безопасност.