Ергономични раници и кенгура

Филтри
Страница
  • В момента четете страница 1
  • Страница 2
  • Страница Продължи
на страница

Артикули 1-40 от 76

Филтри
Страница
  • В момента четете страница 1
  • Страница 2
  • Страница Продължи
на страница

Артикули 1-40 от 76

Ергономична раница, слинг или кенгуру

Защо да носим бебето в ергономична раница?

Физическия контакт между родител и бебе има дългосрочен ефект. Това е от изключителна важност за физическото и емоционално развитие на детето. Ползите са много. На първо място бебето се чувства спокойно, защитено, усеща близостта и топлината на майката или бащата, чува гласа и дишането, които познава още от утробата. Така се справя по-лесно с новия и непознат свят, дори преодолява  болката от коликите. За родителя ергономичната раница предоставя свобода да изпълнява всекидневните си ангажименти.

Ергономичната раница позволява на родителя да е със свободни за движение ръце, като в същото време е близо до бебето. Спомага за правилния растеж на тазобедрените стави.

Ергономичната раница е незаменима при пътуване или туризъм. Може да кърмите дискретно, когато сте навън и бебето е в ергономичната си раница.

Носенето на бебето в ергономична раница близо до тялото има много предимства както за родителя, така и за детето. То поощрява чувството за защитеност и доверие, насърчава физическото и емоционалното развитие, подсилва връзката родител–дете, дава възможност ръцете на родителя да останат свободни.

 Разлики между ергономична раница, кенгуру и слинг

Носенето в ергономична раница за бебе и дете осигурява правилна ергономична позиция на бебето или детето.

Ергономична позиция за носене

 Когато носи бебето до себе си в ергономична раница, родителя не е ограничен и може да се движи свободно, в същото детето получава близостта, от която се нуждае. Близостта между родител и дете гради доверие, което го кара да се чувства обичано. То усеща топлината на родителя и биенето на сърцето му. Разкрачената М-образна позиция на крачетата подпомага развитието на тазобедрените му стави.

Ергономична раница-правилна позиция за носене-Raya Toys

 Разликата между ергономичната раница и кенгуру е, че при ергономичната раница крачетата на бебето са в правилна разкрачена М-образна позиция, а не увиснали надолу. По този начин ергономичната раница осигурява правилно разпределение на тежестта, като не натоварва гръбнака и тазобедрените стави на бебето. При ергономичната раница гръбначният стълб на бебето е с естествената извивка, подобно на ембрионалната поза на бебето, като позицията с гръб към майката не се препоръчва, когато бебенцето е малко. При кенгуруто това е невъзможно, заради твърдата част, която поддържа гърбът на детето изправен.

 

Ергономична раница за бебе Hauck Close to me - Raya ToysЕргономична раница за бебе Close to me Hauck

Ергономична раница за бебе Hauck Close to me - Raya Toys

Ергономична раница за бебе Close to me Hauck

 Коланът  на ергономичната раница е широк и силно подплатен, като по този начин осигурява по-удобно носене и опора на тазобедрената става. При ергономичната раница на Cybex Maira и Cybex Yema в колана има скала с килограми. Когато детето расте, Вие разширявате ергономичната раница чрез текстилна лепенка в колана.

Ергономична раница за бебе Cybex Yema - Raya Toys

 

 Коланите за раменете на ергономичната раница са широки, удобни и силно подплатени. Наподобяват коланите на туристическите раници и осигуряват удобно носене за по-дълго време на по-тежки бебета и деца. Регулацията на ергономичната раница се извършва лесно с една ръка, като може да избирате вариант със завързване или закопчаване в кръста.

  Ергономична раница за бебе Cybex Yema - Raya Toys

Вратлето на бебето е доста нестабилно и затова по-добрите ергономични раници осигуряват подържането му чрез регулация.

Освен, че бебето е на една целувка разстояние, в същото време можете да се грижите за хората, които обичате. Ергономичната раница е и моден аксесоар.Моделите на Cybex от различните Fashion Collection отново ни дават неповторим дизайн и удобство. 

Ергономична раница за бебе Cybex Yema Tie Jeremy Scott Cherubs - Raya Toys

Ергономична раница за бебе Cybex Yema Tie Jeremy Scott Cherubs

Ергономична раница за бебе Cybex Yema Tie Jeremy Scott Wings - Raya Toys

Ергономична раница за бебе Cybex Yema Tie Jeremy Scott Wings

Ергономична раница за бебе Cybex YEMA Tie KOI - Raya ToysЕргономична раница за бебе Cybex YEMA Tie KOI

Ергономична раница Cybex Yema Tie Karolina Kurkova - Raya Toys

Ергономична раница Cybex Yema Tie Karolina Kurkova

Ергономична раница Cybex Yema Tie Jewels of Nature Raya Toys

Ергономична раница за бебе Cybex Yema Tie Jewels of Nature

 

При бебешкото кенгуру крачетата на бебето увисват надолу. Твърдият гръб на кенгуруто не позволява правилна позиция на гръбначния стълб на бебето.

Бебешко кенгуру Cangaroo Carry Go - Raya Toys

Бебешкия слинг представлява голямо парче плат, което се усуква около тялото, а бебето отново е в ергономична позиция с крачета настрани и извит гръбначен стълб. 

Слинг Cangaroo Cherish

Бебешките колички са важни и едва ли ще се откажем от тях.

Ергономичната раница е добра алтернатива, дори за пораснали деца, която родителите все повече оценяват.

Кое бебе или дете не обича да го носят?!

Защо да носим бебето в ергономична раница?
Разлики между ергономична раница, кенгуру и слинг

Популярни търсения: за носене на дете