Група 0/1/2/3 от 0 до 36 кг

Филтри
на страница

37 продукт(а)

Филтри
на страница

37 продукт(а)

Децата са най-ценните пътници в колата и е важно да бъдат напълно обезопасени. Тук предлагаме избор от качествени столчета за пътуване на деца от 0 до 36 кг.

Какъв размер столче за кола е нужно

Столчетата за кола са разделени в няколко групи според възрастта на малчуганите. Но тъй като порастването протича с различни темпове, за по-коректна е приета категоризацията според килограмите на хлапетата до 36 килограма:

  • Категория 0+: в тези бебешки столчета за кола можете да превозвате от новородени до около 13 кг., което значи до около 12-15 месеца;
  • Категория 1: столчетата в нея са подходящи за деца от 9 до 18 кг, или до около 4-5-годишна възраст. Оформени са като седалка с удобна облегалка и подлакътници. Осигуряват добра опора за гърба и главата на малкия пътник;
  • Категория 2: 15-25 кг. Предвидени са за хлапета от 3 до 7 години;
  • Категория 3: 22-36 кг. Това са седалки за кола за най-големите: между 6 и 12 години. Те са без облегалка и са само повдигащи. Нямат собствени колани, а за обезопасяване се използват коланите на самата кола;
  • Комбинирани: много от предлаганите детски столчета за кола са комбинирани модели. Те се преустройват за следващата възрастова група и някои от тях имат функция за сън. Мненията на потребителите сочат, че те са добра инвестиция, тъй като се ползват дългосрочно.

На какви други характеристики да обърнем внимание

Закрепване

Бъдете много внимателни при закрепването на бебешкия стол, тъй като от това до голяма степен зависи безопасността на хлапето. Стандартно кошчетата се закрепят с коланите на колата, но много от новите модели имат добавена и системата за сигурност Isofix, при която столчетата здраво се захващат към седалката посредством шини.

Въртене

Докато най-малките от група 0 трябва да се возят с гръб към движението, по-големите деца от 9 до 36 килограма вече са обърнати напред. Някои от модерните предложения са с добавена база, върху която има опция за завъртане на 360 градуса, което прави седалката за кола мултифункционална, както и ви дава възможност бързо и лесно да обслужвате детето.

Защо да поръчате от Рая Тойс   

Всеки сезон подготвяме каталога на онлайн магазин Рая Тойс с много любов и грижа, водени от стремежа да осигурим на нашите малки клиенти максимална сигурност, комфорт и удоволствие при пътуването, като сме се съобразили и с вашите мнения. В раздела с детски столчета за автомобил ще откриете новите продукти на марки като Cybex, Jane, Hauck, Lorelli, Kikka Boo, Moni, Cangaroo и др.

Всяка седмица стотици модели се включват в атрактивни промоции, а изгодните цени ви дават възможност за наистина евтина и дългосрочна инвестиция.