Детски пъзели

Пъзели и мозайки
1 2 3 4 5
1 2 3 4 5

Пъзелите са любима игра за децата и увлекателно хоби за възрастните. Вижте с какви модели от Рая Тойс можете да зарадвате малчуганите си!

Видове пъзели и мозайки

Бебешки

Пъзелите за най-малките са с големи елементи. Предлагат се и дунапренени модели за под, които служат както за подреждане, така и като изолираща постелка за игра, на която бебетата могат да седят и лежат.

Бебешки пъзел Lisciani Carotina Baby

Бебешки пъзел Lisciani Carotina Baby

За малки деца

Предложенията в тази графа са под различна форма. Може да представляват картинка, в която на определени места трябва да се вместят конкретни картинни или геометрични елементи. За децата до 2 години има и класически варианти, но от много по-големи парчета.

9 Нарастващи пъзела за най-малките Lisciani Ферма Carotina baby

Нарастващи пъзела за най-малките Lisciani Ферма Carotina baby

Пъзелите могат да бъдат и музикални, като детето получава за награда звука на картинката, която е сглобило: 

Детски пъзел музикален с форми Lisciani Handy Manny

Детски пъзел музикален с форми Lisciani Handy Manny 32150

Мозайки

При тях обикновено трябва да се подреждат малки елементи върху подходяща основа. Развиват фината моторика на ръцете и логическото мислене.

Пъзел в куфарче Raya Toys

Детски мозайки

Класически

Картинните пъзели се предлагат във варианти с различна големина. В зависимост от възрастта на детето можете да го зарадвате с модел с различна трудност и различен брой парчета. Изображенията са разнообразни, а сред най-търсените са анимационните герои, снимките на животни и красивите пейзажи.

Детски пъзел Lisciani Frozen 108ч

Детски пъзел Lisciani

Дървен пъзел Raya Toys Ранчо, 100 ч.

Дървени пъзели

3D

По-сложните триизмерни модели са любими на по-големите деца. Хлапетата много се вълнуват, когато сами построят емблематична световна сграда, реалистично животно или любим филмов герой. За по-малките има по-лесни 3D видове с малко на брой вертикални части.

3D Пъзели Raya Toys

Как стимулират детското развитие

Пъзелите тренират логическото и пространственото мислене. С тях децата развиват съобразителността си, както и сръчността на ръцете. Освен това се учат на търпение и постоянство за постигане на целите си. Удовлетворението след подредения финален резултат пък ги учи на увереност в собствените умения.

Какво ще откриете в Рая Тойс

  • Различни мозайки за малки деца с големи елементи. Ориентирайте се за сложността според указанието за възраст: 6 месеца+, 1-2 години, 2-3 години и т.н.;
  • Класически картинни пъзели за различни възрасти. По-сложните модели с много части могат да бъдат за играчи над 6, 7 години, а горна граница няма;
  • Образователни. Бихте могли да изберете пъзели с географски карти, такива със загадки, както и с прости задачи за свързване;
  • Картонени и дървени;
  • 3D. Със забележителности, животни, герои от филми;
  • За момчета и момичета;
  • С любими сюжети и герои: Star Wars, Spiderman, герои от Marvel, принцеси на Disney, Mickey Mouse и др.;
  • Мозайки за редене;
  • С различен брой парчета: от 20 до над 3000.
  • Лепило и подложки. Ако искате да запазите подреденото изображение, възползвайте се от тези практични помощни материали.

Онлайн магазин Рая Тойс предлага богат каталог с качествени детски играчки на отлични цени. Възползвайте се от моделите на промоция! Доставяме до всяка точка на България бързо и изгодно.