Кошчета за играчки

Филтри
на страница

7 продукт(а)

Филтри
на страница

7 продукт(а)

Няма семейство с деца, в което играчките да се задържат подредени или прибрани на предназначените за тях места за дълго време. Няма и родител, който да не е стъпвал върху малки или големи части от строители, кубчета, моливи, парчета от домино или части от мозайки. 

Решението за това е в кутиите за съхранение на детски играчки. В нашия онлайн магазин Рая Тойс ще намерите с различна форма и десен – висящи, изправени, във вид на кошове, ракли или кошници. Кутиите за съхранение на играчки са още един начин, по който децата да учат, докато играят. 

Защо да използваме кутии за съхранение на играчки?

Освен че са практични и компактни, кошовете за съхранение на играчки, помагат за организиране и на най-дребните детайли. Ето още няколко причини за тяхното използване:

  • поддържат реда в детската стая и съдействат за развиване на умения за подредба и сортиране, тъй като могат да бъдат с едно или с няколко отделения;
  • функционални са, могат да се използват не само за играчки, но и за съхранение на дрехи, учебни пособия и др., като ги предпазват от прах и други замърсявания;
  • помагат за развитие на моториката и различни мускулни групи, а също така подобряват сензорните усещания на малките деца.

Резултатът при събирането на строители, мозайки или плюшени животни, е повече място за игра. В по-големи детски стаи кутиите за съхранение могат да се ползват и обособяване на отделни зони – за спане, за игра, за учене. 

За какво да внимавате при избора на кутии за съхранение на играчки?

Според материала, формата и обема на вместимост има много и различни контейнери и комбинации от тях. В списъка влизат картонени, пластмасови или метални контейнери, текстилни, с подплата или без, сгъваеми, свободно стоящи, с капак, мрежа, с дръжки, колелца за придвижване и пр. 

Подобно на самите играчки, кутиите за тяхното прибиране трябва да са направени от безопасни за децата материали. Те трябва да са със заоблени ръбове, меки по възможност и не много тежки, в случай на падане. 

Какви кутии ще намерите в раздела?

Ярки, цветни, с образи на любими анимационни герои и героини, с достъпни цени. Панерите и кошовете са евтина и качествена алтернатива на тежките и обемни мебели отпреди десетилетия. Изборът на контейнери е препоръчително да бъде съгласуван с размера на играчките, които ще прибирате в тях.

Имайте предвид, че колкото по-лесно и бързо се стигне до игровите елементи, респективно бъдат прибрани, толкова по-добре, затова цилиндричните и кубични модели са най-предпочитани.