Проходилки

Филтри
Страница
  • В момента четете страница 1
  • Страница 2
  • Страница Продължи
на страница

Артикули 1-40 от 70

Филтри
Страница
  • В момента четете страница 1
  • Страница 2
  • Страница Продължи
на страница

Артикули 1-40 от 70

Защо да купим проходилки за бебе

Полезна ли е проходилката? Необходима ли е покупката на още една вещ за бебето? Какви видове има и как да изберем най-подходящата? Вижте малко повече за това приспособление и преценете доколко е нужно то на вашето дете.

Необходими ли са бебешките проходилки

Според едно от мненията, проходилката нарушава естественото физическо развитие на детето. Привържениците на тази теза твърдят, че е редно малчуганът първо да се научи да пълзи, после - да се изправя и след това - да прави стъпчици, придържайки се за опора. Според това виждане помощните устройства за ходене, каквото е така нареченият „паяк“, създават у детето измамно усещане и нарушават центъра на тежестта му. То не усвоява естествените умения за стъпване пета-пръсти.

Според други специалисти обаче, проходилката за дете е удобство, с което просто не бива да се прекалява. Тя може отлично да разнообрази ежедневието на мъника, без обаче да се превръща в негово целодневно занимание. Когато устройството се използва с мярка, от една страна не се натоварва прекомерно гръбначният стълб, от друга – малчуганът не само се забавлява, но и усвоява разнообразни умения, сред които могат да бъдат както пълзенето, така и придвижването с уокър.

Какви разновидности можете да срещнете

  • Проходилка комбинирана с люлка. Височината на седалката се регулира и може да служи за люлеене;
  • С център за игра. Може да има няколко мелодии, разнообразни копчета и занимателни игри;
  • С буталка, разглобява се задната част и се отваря място за детето. Повечето модели са оборудвани с образователен център, включващ забавления като пъзели, мелодии и други;
  • Буталка плюс бънджи. Мултифункционално устройство за бебето, стимулиращ развитието на мускулите му.

Безопасни ли са проходилките

Сигурността на продуктите е първостепенна грижа на всяка реномирана компания производител на стоки за деца. Брандовете, с които Рая Тойс си партнира, са с доказан авторитет, а продуктите им отговарят на най-високите изисквания за безопасност.

За по-добра стабилност на проходилките, колелцата им са оборудвани с противохлъзгащ силиконов слой, който плътно прилепва към пода. За удобство на малчугана височината на уреда може да се регулира с бутон под плота за игра. Моделите за бутане пък имат тежест в основата си, която не позволява обръщане.

Въпреки всички предпазни мерки обаче, не забравяйте, че важно изискване е, да не се оставя детето с уреда без наблюдение на възрастен.

Защо да купите от Рая Тойс

Да предлагаме огромен избор на качествени бебешки и детски стоки е това, което умеем най-добре. В Rayatoys ще откриете на едно място всичко необходимо за обгрижването и забавлението на най-малките, при това – на отлични цени. Може да поръчвате 24 часа на ден, а ние доставяме до всяка точка на България.