Кукли за куклен театър за ръка

Филтри
на страница

16 продукт(а)

Филтри
на страница

16 продукт(а)

Куклените игри са основен фактор за детското израстване. Без значение дали става въпрос за обикновени парцалени кукли, плюшени играчки, ролева или имитационна игра като театъра. За най-малките, кукленият театър е не само любима играчка, но оказва влияние и върху емоционалното и социалното им развитие.

Играта с театрални кукли помага за усъвършенстване на фината детска моторика, като размерът на куклите трябва да бъде съобразен с ръста и възрастта на децата. 

Какво трябва да знаем за ефекта от заниманията с куклен театър?

Обяснението за популярността на детските театрални занимания е, че докато запознават децата с магията на сцената, те ги насърчават да станат любопитни, да експериментират с нови неща, да развиват своето въображение. Ето още няколко причини за повишения интерес към куклен театър:

  • подобрява представянето на децата в училище – в дикцията, писането, реакциите на изпити и съревнования, вкл. и математически;
  • повишава самоувереността и мотивацията, води до преодоляване на притесненията и “сценичната треска” преди изпити и състезания;
  • учи на търпение, работа в екип и дисциплина и развива емоционалната интелигентност;
  • подобрява физическото състояние и уменията за работа на тялото, мимиката, жестовете и гласа;
  • разширява общата култура, креативното мислене и въображението, както и способността да запомнят и обработват информация. 

Представянето на измислени или реални ситуации в кукления театър помага на децата по-лесно да разберат средата, в която живеят. 

Какви видове кукли за куклен театър да изберем? 

В бебешката възрастова група най-подходящи са куклите за ръка, с пръсти, познати като петрушки. Те са цветни, меки на допир, от миещи се тъкани, с достъпни цени и се използват за разиграване на различни куклени сцени.

За по-големите, освен комплекти от куклите петрушки, препоръчителен е настолният театър. С него децата се потапят в реална сценична обстановка, създават отношения, споделят и са склонни да имитират сами различни персонажи, затвърждавайки факта, че куклите са повече от обикновена играчка. 

В нашия онлайн магазин Рая Тойс ще откриете единични кукли и такива в комплект. Може да избирате между различни животни, професии, анимационни герои. 

Защо да предпочетете Рая Тойс?

Във всеки един момент на склад в Рая Тойс има повече от 100 хил. артикула, а наличността им във физическите магазини на веригата и партньорски обекти, може да бъде проверена онлайн. Предлага се възможност за поръчка онлайн и вземане на място в рамките на същия ден, както и покупка на изплащане.