Играчки за най-малките

Филтри
Страница
на страница

Артикули 1-40 от 581

Филтри
Страница
на страница

Артикули 1-40 от 581

С каква играчка да зарадвате най-малките? Кое е подходящо за дете на възраст 6 месеца, 1 или 2 годинки? Вижте съветите на Рая Тойс!

Какво трябва да знаем за първите играчки

През първите си месеца децата все още не знаят как се играе с играчки. Те опознават света чрез гледане, а скоро и чрез пипане и опитване на вкус. Затова и най-важното правило за първите играчки е да са безопасни. Това означава да нямат лесно отделящи се части и да са от здрава, неронеща се материя.

За най-малките не са подходящи материи с дълъг косъм, такива, които имат зашити дребни елементи, пайети, топчета. Те биха могли да попаднат в устата на детето и да бъдат погълнати. Избирайте играчки, които са изработени за съответната възраст, при това – от надежден производител.

Как да изберем според възрастта

До 1 година

Новородените само лежат и разглеждат наоколо. За тях са подходящи музикалните въртележки, които се закачват на креватчето. Нека мелодията е нежна и ненатрапчива. Добър вариант за малките бебета са и вибриращите играчки с издърпващ се механизъм, както и нежни играчки за гушкане.

Постепенно хлапетата започват да пипат и да мачкат с ръчичките си, учат се да различават материи и повърхности, вече им е интересно да лежат и по корем. Тогава откриват дрънкалките и гризалките. Добър избор за деца до 1 година са и килимчетата за активна гимнастика, където имат разнообразни стимули. За най-малките можете да вземете също меки топки, гумени животни, арки за закачване на количка, кошара и др.

Във фазата на първите стъпки добър избор са и проходилките.

До 2 години

През втората си година децата вече са далеч по-мобилни и активни. Забавляват се с всякакви играчки за бутане и дърпане. Актуални са и малките приятелчета за гушкане. Детските люлки също са отличен избор. Няма да сгрешите и с музикални играчки.

3 години

Около третата година децата започват реалната си социализация. Натрупват повече умения и значително разнообразяват игрите си. Можете да ги зарадвате с:

  • Кончета за яздене;
  • Колички за игра (малки и големи);
  • Топки;
  • Колелца, животни и коли за бутане;
  • Мисловни игри за деца: кубове, къщички и др., в които се вкарват формички и се извършват логически действия;
  • Гумени животни;
  • Комплекти за пясък и за баня;
  • Меки книжки;
  • Елементарни пъзели и др.

Защо да поръчате от магазин Рая Тойс

Качествени, разнообразни и евтини – такива са детските и бебешки предложения от Рая Тойс. Разгледайте пълния ни асортимент за най-малките с характеристики и цени в нашия онлайн каталог! Поръчайте с бърза доставка за цялата страна!