Бебешко олио и мляко за тяло

Филтри
на страница

10 продукт(а)

Филтри
на страница

10 продукт(а)

Бебешкото олио се определя като един от най-мултифункционалните продукти в козметиката. Разработени специално с фокус върху деликатната, суха и нуждаеща се от повече защита детска кожа, олиата, млеката и лосионите са предназначени за интензивно и по-широкообхватно приложение.

Какво трябва да знаем за бебешкото олио?

Бебешкото олио е продукт с доста по-лека формула от традиционните базови масла със или без разтворени етерични компоненти в тях. То попива бързо, не запушва порите, което позволява на нежната бебешка кожа да диша, хидратира и е обогатено с различни съставки, които варират в различните брандове. Ето и кои са най-честите съставки на олиата в нашия онлайн магазин:

  • натурално базово или минерално масло, без цвят и аромат, което придава основата на олиото;
  • витамини със силен ефект върху кожата, антиоксиданти и такива, които се ползват за профилактика и общо лечение на кожни раздразнения, изсушаване или напукване;
  • екстракти от алое вера, етерични масла, пчелен восък или преработен мед;
  • антисептични съединения, омекотители и др., които създават защитен филм върху кожата на малките деца, който и предотвратява изпаряването на влагата в нея и не ѝ позволява да се изсуши.

При редовно ползване, бебешкото олио прави кожата на тялото мека и гладка, и я поддържа здрава. Сред големите му предимства е факта, че може да се използва и за коса, против стрии при бременните, както и при хора на различна възраст.

При нас ще намерите различни марки, доказали се със своите ефикасни продукти, както и различни разфасовки, които да изберете според вашето удобство. 

Как се прилага бебешкото олио?

Хидратирането на детската кожа след баня или по което и да е друго време е най-често срещаното му приложение. Намира употреба и за специализиран успокояващ или медицински масаж на бебета и малки деца, след смяна на памперсите, за почистване на крусти и себорейни корички, както и за облекчаване на колики. Също така може да се използва и вместо пяна за вана.

Прилага се върху все още влажна кожа, а при употреба трябва да се избягват уязвимите зони като слабините, пъпа, ставните връзки, фонтанелата и подмишниците. 

Защо да изберем бебешко олио от Рая Тойс?

Всички предлагани в категорията от нас продукти са дерматологично тествани за съвместимост с кожата на бебетата за оптимален баланс, подхранване и хидратиране.

Наборът ни обхваща артикули с приемливи цени, множество анализирани и отсяти родителски мнения, удобни разфасовки и с бърза и лесна доставка до дома или наш магазин.