Често задавани въпроси

Как да поръчам?

1. След като сте избрали желания от Вас продукт, натиснете бутона Добави в количката.

 • Ако желаете да поръчате повече от един брой от съответния продукт, натиснете бутона + /под обявената цена/, за да редактирате количеството.
 • Ако желаете да поръчате още продукти от нашият онлайн магазин, натиснете бутона Продължи с пазаруването.

2. Когато сте оформили цялостната Ви поръчка и желаете да я финализирате, натиснете бутона Завършете поръчката.

3. Попълване на лични данни: име, телефон, адрес, e-mail, начин на плащане.

 • Ако желаете да Ви бъде издадена фактура, натискате бутон Фактура и попълвате данните на фирмата.
 • Ако натиснете на бутон Създай профил, ще се появят две полета за парола. След попълването на полетата, системата автоматично ще създаде профил с данните, които сте въвели. 
 • В секция Коментар може да допълните особености към поръчката.

4. След като сте попълнили всички полета и сте се уверили в коректността на данните Ви, трябва да натиснете бутон Запознах се с общите условия и ги приемам.

5. След като сте натиснали бутон Завърши поръчката, на екрана Ви ще се появи номер на поръчката.

ВАЖНО! Ако не Ви се появи номер, това означава, че поръчката не е направена успешно. В този случай, ще трябва да направите Вашата поръчка отново!

Трябва ли да се регистрирам, за да поръчам?

Не е задължително да сте регистриран потребител, за да направите поръчка в онлайн магазина. Но имайте предвид, че регистрацията Ви дава възможност да се възползвате от нашите отстъпки за лоялност. Провери условията тук.

Мога ли да поръчам продукт/и с доставка в чужбина?

Не, доставките се извършват само на територията на Република България.

Как мога да платя моята поръчка?

 • С наложен платеж.
 • Плащане онлайн с кредитна или дебитна карта.
 • Плащане по банков път.
 • Плащане с TBI кредит.

Повече информация тук.

Не съм удовлетворен от продукта. Как да го върна?

Всеки потребител има право да върне закупения онлайн продукт в срок от 14 (четиринадесет) календарни дни след получаване. Продуктът трябва да бъде в търговски вид, със запазена цялост на опаковката, придружаван от всички съпътстващи документи. Продуктът не трябва да е използван, не трябва да има следи от употреба. Продуктът трябва да се върне с всички аксесоари /ако има такива/. Транспортните разходи за връщане на стоката се поемат от клиента!

Повече информация тук.

Получих дефектен продукт или повреден при транспортиране!

 • Ако установите, че даден продукт е дефектен, молим свържете се с нас на телефони: +359-899989539 или +359-895-807070.
 • Ако установите, че пратката Ви е с разкъсана опаковка и/или е повредена по време на транспорт, ВЕДНАГА се свържете с нас и изисквайте от куриера да напише протокол за рекламация /всеки куриер е длъжен да носи такъв протокол/! Не приемайте пратката!

ВАЖНО! Съветваме Ви в момента на получаване на стоката, внимателно да прегледате пратката за транспортни повреди!

Мога ли да поръчам по телефона?

Желателно е да генерирате своята поръчка в уебсайта. Все пак, ако изпитвате затруднения, ние сме насреща да Ви съдействаме.

Мога ли да получа допълнителна отстъпка за поръчаната стока?

Всеки клиент с издадена VIP КАРТА може да се възползва от отстъпка 5% на всички продукти с вносител Раяленд ООД и 3% на всички останали и 1% на храни и козметика, с изключение на:

 • Стоки в промоция
 • Трайно намалени продукти със специална цена

Как да разбера дали продукта е наличен и в кой магазин?

Понякога е възможно даден продукт да е наличен само в част от магазинната ни мрежа или само с онлайн поръчка. За да проверите наличността, трябва да изберете продукта (и евентуално цвета или размера, който Ви интересува) и да влезете в секция Наличност по магазини. В зелен цвят са маркирани обектите, в които продукта е наличен.

Как да търся продукти в сайта?

В горната част на сайта, непосредствено след логото на RayaToys, се намира Търсачката. В нея може да пишете на кирилица наименованията на продуктите или на латиница тяхната марка или модел, да въвеждате референтни номера или част от тях. Имайте в предвид, че ако търсите продукт в Google /не директно в нашия сайт/, могат да се визуализират продукти, които вече са изчерпани.