Често задавани въпроси

Как да поръчам?

1. След като сте избрали желания от Вас продукт, натиснете бутона Добави в количката.

 • Ако желаете да поръчате повече от един брой от съответния продукт, натиснете бутона + /под обявената цена/, за да редактирате количеството.
 • Ако желаете да поръчате още продукти от нашият онлайн магазин, натиснете бутона Продължи с пазаруването.

2. Когато сте оформили цялостната Ви поръчка и желаете да я финализирате, натиснете бутона Завършете поръчката.

3. Попълване на лични данни: име, телефон, адрес, e-mail, начин на плащане.

 • Ако желаете да Ви бъде издадена фактура, натискате бутон Фактура и попълвате данните на фирмата.
 • Ако натиснете на бутон Създай профил, ще се появят две полета за парола. След попълването на полетата, системата автоматично ще създаде профил с данните, които сте въвели. 
 • В секция Коментар може да допълните особености към поръчката.

4. След като сте попълнили всички полета и сте се уверили в коректността на данните Ви, трябва да натиснете бутон Запознах се с общите условия и ги приемам.

5. След като сте натиснали бутон Завърши поръчката, на екрана Ви ще се появи номер на поръчката.

ВАЖНО! Ако не Ви се появи номер, това означава, че поръчката не е направена успешно. В този случай, ще трябва да направите Вашата поръчка отново!

Трябва ли да се регистрирам, за да поръчам?

Не е задължително да сте регистриран потребител, за да направите поръчка в онлайн магазина. Но имайте в предвид, че регистрацията Ви дава възможност да се възползвате от нашите отстъпки за лоялност. Провери условията тук.

Колко ще ми струва доставката?

Доставките на онлайн магазин RayaToys се извършват до 3 работни дни, в зависимост от зоната на населеното място (в случай, че поръчаната стока е налична към момента на поръчката). Поръчките, направени през почивни и празнични дни се обработват в първия работен ден. Например: ако сте направили поръчка в събота – поръчката Ви ще започне да се обработва в понеделник. Куриерските фирми, с които можете да получите поръчките си, са Лео Експрес, Рапидо или Еконт Експрес.

Лео Експрес

 • Поръчка на стойност до 100.00 лв доставката е 3.00 лв.
 • Поръчка на стойност над 100.00 лв доставката е безплатна.
 • Поръчка на дървено обзавеждане /детско легло, гардероб, скрин и др./ цената е 20.00 лв за ЕДИН брой дървена мебел. Тоест, ако имате поръчка за дървено легло 1 брой, доставка ще Ви струва 20.00 лв. Ако имате поръчка за дървено легло и гардероб, доставката ще Ви струва общо 40.00 лв.

Поръчки на стойност над 100.00 лв /безплатна доставка/ се доставят само с куриерска фирма Лео Експрес. Ако клиент държи доставката да се извърши с Еконт Експрес или Рапидо, си поема транспортните услуги!

Всички цени важат за територията на Република България.

Поръчаните от Вас продукти ще бъдат пакетирани и изпратени максимално бързо. Ние използваме услугите на куриери за цялата страна.

Еконт Експрес

Куриерска фирма Еконт Експрес разполага с тарифен калкулатор. Можете да направите справка за цена на доставката тук.

Рапидо

Куриерска фирма Рапидо разполага с тарифен калкулатор. Можете да направите справка за цена на доставката тук.

Мога ли да поръчам продукт/и с доставка в чужбина?

Не, доставките се извършват само на територията на Република България.

Как мога да платя моята поръчка?

 • С наложен платеж.
 • Плащане онлайн с кредитна или дебитна карта.
 • Плащане по банков път.

Повече информация тук.

Не съм удовлетворен от продукта. Как да го върна?

Всеки потребител има право да върне закупения онлайн продукт в срок от 14 (четиринадесет) календарни дни след получаване. Продуктът трябва да бъде в търговски вид, със запазена цялост на опаковката, придружаван от всички съпътстващи документи. Продуктът не трябва да е използван, не трябва да има следи от употреба. Продуктът трябва да се върне с всички аксесоари /ако има такива/. Транспортните разходи за връщане на стоката се поемат от клиента!

Повече информация тук.

Получих дефектен продукт или повреден при транспортиране!

 • Ако установите, че даден продукт е дефектен, молим свържете се с нас на телефони: +359-899989539+359-899989540.
 • Ако установите, че пратката Ви е с разкъсана опаковка и/или е повредена по време на транспорт, ВЕДНАГА се свържете с нас и изисквайте от куриера да напише протокол за рекламация /всеки куриер е длъжен да носи такъв протокол/! Не приемайте пратката!

ВАЖНО! Съветваме Ви в момента на получаване на стоката, внимателно да прегледате пратката за транспортни повреди!

Мога ли да поръчам по телефона?

Да, можете. Когато желаете да направите поръчка по телефон, подгответе си референтните номера на продуктите, за да избегнем грешки в намирането им. Нашите консултанти ще оформят поръчка от Вашето име и ще получите автоматично генериран e-mail за успешно направена такава. 

Мога ли да получа допълнителна отстъпка за поръчаната стока?

Всеки клиент с издадена VIP КАРТА може да се възползва от отстъпка 10% на всички продукти с вносител Раяленд ООД и 5% на всички останали, с изключение на:

 • Стоки в промоция
 • Трайно намалени продукти

Как да разбера дали продукта е наличен и в кой магазин?

Понякога е възможно даден продукт да е наличен само в част от магазинната ни мрежа или само с онлайн поръчка. За да проверите наличността, трябва да изберете продукта и да влезете в секция Наличност по магазини. В зелен цвят са маркирани обектите, в които продукта е наличен.

Как да търся продукти в сайта?

В горната част на сайта, непосредствено след логото на RayaToys, се намира Търсачката. В нея може да пишете на кирилица или латиница, да въвеждате референтни номера или част от тях. Имайте в предвид, че ако търсите продукт в Google /не директно в нашия сайт/, могат да се визуализират продукти, които вече са изчерпани.