Бебешки шампоани и душ гелове

Филтри
на страница

20 продукт(а)

Филтри
на страница

20 продукт(а)

Още при първата поява на новородените на дневен ред изниква въпросът с хигиената на деликатния бебешки скалп – нежна кожа, малко коса, малко себум и повърхност за измиване. Тези специфики бележат и наличието на много по-малко почистващи агенти в бебешките шампоани от тези в шампоаните за възрастни. 

За какво да внимаваме при избора на бебешки шампоан?

Най-важното условие, което трябва да се спазва, е да се използват миещи препарати с формули, които са разработени за бебета, като за състава им е нужно да се съобрази структурата на косата. Ето още няколко неща, на които да обърнем внимание:

  • за детския скалп и тяло са характерни по-голяма сухота или дори лющене на кожата, т.нар. крусти – белезникави люспички, които засягат най-често окосмената част на главата. Тези корички водят до дискомфорт и сърбеж, предизвикват се от често потене, реакция срещу дадена козметика или прекалено често миене на скалпа на бебето. Решението е в избора на специализирани марки бебешки шампоани с концентриран витаминен състав – предимно от групата B, които действат против крусти;
  • тънките и деликатни бебешки космени фоликули изискват и овлажняващи и неагресивни измивни компоненти, т.е. без сулфати, чието действие променя структурата на косъма и може да предизвика алергична реакция. Бебешкият шампоан не трябва да съдържа оцветители, кератин, серамиди, силни аромати и консерванти, но в състава му влизат агенти като глюкозиди и бетаини. Те са хипоалергенни, не са силно пенливи и не дразнят скалпа и лигавиците; 
  • задължително е съобразяването с възрастта на детето. До към тримесечната възраст детската глава често е покрита с коса, подобна на пух. Следващите три месеца са за т.нар. междинна коса, а на около половин година се появява и пълната ѝ линия. Активният космен растеж започва на третата година.

Дерматолози и педиатри препоръчват използването им да е не по-често от три пъти седмично. 

Защо да изберем бебешки шампоан от Рая Тойс?

Важен ориентир, който може да се ползва като индикатор за качеството на детския шампоан, е наличието на неутрално pH - 5,5, тъй като pH на човешката кожа има стойности между 4.5 и 6. Всички артикули в категорията са подбрани след подробен анализ и обобщаване на мненията на множество родители.

Предлаганите в онлайн магазин продукти са в удобни като количество и за хващане разфасовки, с достъпен клас цени и задължително са дерматологично тествани. Наборът от измивни средства включва продукти с екстракти от невен, лайка, липа и бадем, както и базови натурални масла, които улесняват разресването и хидратират детския скалп.