Ролеви игри

Филтри
Страница
на страница

Артикули 1-40 от 169

Филтри
Страница
на страница

Артикули 1-40 от 169

Какво представляват детските ролеви игри? Как децата учат чрез игрите? Вижте повече за ролевите играчки и техните функции!

Какво са ролевите игри

Играта е начинът, по който децата опознават света. За да възприемат по-лесно различните ситуации и социални роли, те ги пречупват през своя поглед, вкарват ги в своите занимания. Влизайки „в кожата“ на различни персонажи, които срещат в ежедневието си, децата постепенно разбират техните функции и си дават сметка за връзките между различните участници в социума.

А коя е любимата им ролева игра? Тази на възрастни! Малчуганите обожават да влязат в ролята на майка с бебе, на домакиня, която приготвя сладкиши, на майстор, ремонтиращ дома и на какво ли още не. Те имитират дочути реплики и движения, правят авторитетни гримаси – репетират за своята собствена проекция в света на големите.

Какви видове предлагаме

За деца на 2 години

На тази възраст малчуганите започват да възприемат разликата в ролите на различните хора, но все още игрите им са съвсем прости и базови. Подходящи за тях са ролевите играчки без дребни части, които нямат сложни функции. Децата още развиват сръчността си, така че през този период ще се радват на по-обемни играчки като пазарски колички, колички за возене на бебе и др.

За деца на 3 години

Ще забележите, че хлапетата започват да създават все по-сложни сюжетни линии в своите ролеви преобразявания и все по-точно да имитират обекта, в който се вживяват. Все още важи правилото за избягване на малките елементи. Можете да им вземете разнообразни игри с повече, но все още едри елементи: кухня за готвене, инструменти на домашния майстор, кошница за пикник и др.

Над 3-годишна възраст

Хлапетата вече не само си създават ролеви ситуации, но и ги разиграват в група: включват и приятелчета в сюжета. Ще ги зарадвате с играчки, свързани с различни професии и житейски ситуации:

  • Мивка със съдове и течаща вода;
  • Кухня с уреди, съдове, прибори и храни;
  • Тоалетна масичка с козметика;
  • Магазин със стоки и каса;
  • Комплект за почистване;
  • Докторски кабинет;
  • Работилница с инструменти;
  • Облекла, свързани с професии: полицейски, шпионски, пожарникарски и др. комплекти.

Защо да се доверите на Рая Тойс

Искате всяка играчка, която купувате за детето да е качествена, трайна, красива, но се колебаете на какво точно да се спрете сред изобилието от предложения на пазара? Ние от Рая Тойс правим нужните проучвания вместо вас и включваме в каталога си само предложения от проверени производители.

Открийте топ игрите за весели хлапета! Поръчайте на достъпни цени от онлайн магазин Рая Тойс!