Четки и пасти за зъби

Филтри
на страница

38 продукт(а)

Филтри
на страница

38 продукт(а)

С появата на първите резци на бебетата използването на четки и пасти става належащо. Това се случва на възраст между четири-пет и седем-осем месеца. Най-лесният и бързодействащ начин за приучаването на децата към миенето на зъбите е процесът да бъде превърнат в игра. 

Почистването на първите бебешки зъбки и на венците започва със забърсването им със специална мека, гумена четка. Високите изисквания към този вид продукт – минимално съдържание на активните съставки и ниската абразивност обаче не водят до вреди или изтъняване на емайла на млечните бебешки зъби.

Какво трябва да знаем за бебешките и детски изделия за зъби?

Безопасността е водещ фактор при производството на бебешки зъбни пасти. Липсата на флуор (натриев флуорид), с цел да се предотврати развитие на флуороза, на сол и на ментол, са сред основните изисквания към състава им.

Основното деление на зъбните четки е на обикновени, които се предпочитат заради цените, и електрически. И двата вида са лесни за ползване, с хубави рисунки за момичета и момчета. Електрическите имат и различни защити.

Как да изберем бебешка или детска четка за зъби?

При четките за малчуганите качеството е водещо. Те трябва да са меки и да не се плъзгат. Ето още няколко критерия:

  • да са подходящи за механично почистване. Според стоматолози съставът на продуктите за хигиена на устната кухина има малък ефект върху факторите, които предразполагат кариеси. По-важно е редовното изчеткване на венците, както и на зъбния емайл от плака;
  • малка и заоблена глава – не трябва да е повече от 25-30 мм, за да стига до по-трудно достъпните места – в задната част на зъбите и в междузъбното пространство и да не наранява венците; 
  • да са с мек, изкуствен косъм. Естественият задържа влага и благоприятства развитие на микроби;
  • по-дебела дръжка – целта е детето да я държи по-лесно. Според възрастта на детето, дръжките могат да бъдат дървени, пластмасови, бамбукови или силиконови.

Какви продукти ще намерите при нас?

В онлайн магазина на Рая Тойс може да избирате сред продукти като:

  • Четки за масаж на венците – подходящи са при поява на първите зъбки. Помагат за успокоение на венците;
  • комплекти от няколко четки според етапа на растеж на зъбите;
  • чесалки, в които да поставите различни парченца плодове – с тяхна помощ ще може да успокоява сърбежа и да опитва от любимите си храни;
  • пасти за зъби – разделени са според възрастта на детето. Ще ги намерите с различни вкусове.

Всички продукти в категорията са качествени, не съдържат вредни BPA, като може да ги откриете в различни цветове, подходящи за момченца и момиченца. 

За какво да внимаваме при миенето на детските зъбки?

Подходящи при започването на грижата за бебешките зъбки, е покупката на комплекти, съобразени с порастването на малчуганите - от поникването до появата на целия набор от млечни зъби. Препоръчителният период на смяна на бебешките и детски четки е 2-3 месеца. Те се сменят и след боледуване. 

Освен грижата за хигиената в устата, значение за малчуганите има още и посещението при зъболекар през около шест месеца.