Храни за бебета

Филтри
Страница
на страница

Артикули 1-40 от 119

Филтри
Страница
на страница

Артикули 1-40 от 119

Купуването на бебешка храна изглежда лесно на пръв поглед, но изобщо не е така. Има различни яденета за бебета, от които можете да избирате, а това може да обърка една неопитна млада майка. Има няколко съвета, които ние от онлайн магазин Rayatoys.com ще ви дадем.

През първите месеци от живота

Основният рефлекс, с който се раждаме, е сукателният. Затова и първата бебешка храна е млякото, независимо сухо или кърма. С него бебето си набавя всички необходими елементи за растежа. След петия месец, то може да бъде захранвано с нови неща, които вече не са в течна форма. Така то ще свикне да дъвче. Правилото за въвеждане на нова бебешка храна в менюто е това да става на етапи и по малко количество. Първо се започва с пюрета, като се въвежда по един елемент, а след това и комбинации. След това могат да се предложат и сокчета. Можете да купувате готови или да ги правите вие по рецепти за приготвяне.

Какво да гледате, когато купувате бебешки храни

Ако купувате храни за бебе, което е новородено, можете да избирате между различни видове сухи млека и чайове. Има обикновени, против повръщане, против колики и други. Според различната възраст има и различни млека, които са обогатени с необходимите вещества за конкретния период. Обръщайте внимание на:

  • купувайте пюрета и сокове само от реномирани магазини, за да сте сигурни, че са качествени;
  • прочитайте какво съдържа всеки от готовите продукти – колко консерванти или други подобрители – не е препоръчително да са много;
  • съобразявайте менюто според възрастта на детето – на всяко от бурканчетата са изписани месеците, за които е подходяща. Описаните месеци обозначават консистенцията на храната в бурканчето;
  • винаги проверявайте срока на годност и имайте предвид, че бебешките предложения със сирене или мляко се съхраняват по-кратко.

Ако детето ви е малко, между 4 и 7 месеца, купувайте продукти с малък грамаж, защото за него ще е достатъчен.

Полезни ли са готовите пюрета

Те се произвеждат от плодове и зеленчуци, които са с много добро качество. Технологията на производство е специална и се наблюдава стриктно. Използва се пречистена вода и се добавят витамини и минерали.

Затова и готовият продукт е добра бебешка храна, която е полезна за растежа на вашето дете. Важно е да не се прекалява с продължителността на храненето с пюрета, защото след това трудно ще се научи да дъвче.

В онлайн магазините можете да намерите разнообразие от марки и продукти, био, здравословни, богати на желязо и други. Вкусната и качествена бебешка храна ще помогне за растежа на вашето дете. В Rayatoys ще намерите доста предложения на топ цени. Можете да бъдете сигурни, че ще получите най-доброто.