Бебешки чайове и сокове

Филтри
на страница

9 продукт(а)

Филтри
на страница

9 продукт(а)

Водата е много важна за човешкия организъм. Тя представлява около 70% от тялото и запасите от нея трябва непрекъснато да се запълват. Изпълнява много физиологични функции и е необходима за образуване на храносмилателни сокове. При кърмачетата необходимостта от течности е 100-150 мл на килограм тегло. То зависи от вида на храненето, което има детето – при кърмене и при хранене с адаптирано мляко тази нужда ще бъде различна. Има и специални чайове за кърмачки.

Какви течности са подходящи за бебето

В организма водата може да постъпва под различни форми. Някои от тях са сокове и чайове за бебета. Те имат своите характеристики и са полезни за организма.

  1. Чайове за бебета

Това са специални варианти, които може да са обикновени напитки, но и са лечебни. Такива са билковите: анасонови против колики, с лайка; плодовите: с витамини, за допълнителното им набавяне в организма, чайове на хип и други. Много популярни напоследък са гранулираните видове. Те се приготвят чрез заливане с гореща вода. След това трябва да изстудите и чак тогава да дадете на детето. Бебешките чайове трябва да се дават внимателно, тъй като съдържат глюкоза, захароза и прекаляването с тях може да доведе до различни алергични реакции или други проблеми. Повече от 100-150 мл не се препоръчва дневно.

  1. Сокове за бебе

Те са произведени от различни био плодове и зеленчуци – ябълка, праскова, сини сливи, банани, а някои включват и морков. В тях са разтворени глюкоза, минерални вещества, захароза, фруктоза, минерали и витамини. Можете и сами да правите сокове за бебето си, но трябва да сте сигурни в продуктите – къде и как са отглеждани. Обикновените натурални сокчета не са бебешки и не се препоръчват за деца под 2 години, защото съдържат консерванти и захар.

Детските са специално обозначени с възрастта, за която са подходящи. Те са единствените безопасни за бебчетата.

Съвети от експертите от онлайн магазин Rayatoys.com

Първо, започнете да захранвате детето с няколко капки от течностите, като постепенно увеличавайте. Давайте сокчета преди хранене, а не след това. Така ще стимулирате апетита на малкото дете. Ако при отваряне на бутилката тя не “пукне”, не предлагайте чая или сока – не е подходящ за бебето.

Ако срокът е изтекъл или сокът е престоял отворен повече време, не го давайте на детенцето. Не избирайте чайове, които може да съдържат кофеин, те са категорично забранени за деца. При симптоми на болки можете да опитате да ги намалите с топъл билков чай.