Цветни моливи за рисуване

Филтри
Страница
  • В момента четете страница 1
  • Страница 2
  • Страница Продължи
на страница

Артикули 1-40 от 65

Филтри
Страница
  • В момента четете страница 1
  • Страница 2
  • Страница Продължи
на страница

Артикули 1-40 от 65

Рисуването е един от най-важните начини за изразяване на детската фантазия и креативност. То развива моториката, креативността, цветовия усет и образното мислене на подрастващите. Това е и начин те да изразят емоциите си, което е много важно за психичното им здраве. За да направите тази дейност приятна, трябва да изберете хубави инструменти.

Какви видове моливи съществуват?

Съществуват различни видове, които се различават по мекота, цветове и цена. Най-често срещаните са меките, като 2В, 4В, 6В, където В показва самата мекота. Има също така твърди, като 2H, 4H, 6H, където H показва твърдостта. Освен това съществуват и средни, като HB, които са подходящи за най-различни рисунки.

Как да изберем правилните моливи за децата ни?

На първо място е важно да вземете предвид нивото на опита и уменията на малките, както и какъв вид рисунки обичат да правят. Ако детето е начинаещо, е по-добре да изберете среден, като HB или B, които са лесни за употреба и не изискват много усилие за рисуване. Ако пък е по-опитно и обича да прави по-детайлни и цветни рисунки, можете да изберем мек, като 2В или 4В. Важно е да вземете предвид и възрастта на детето и да изберете тези, които са подходящи за тяхната възраст.

3 ползи от рисуване с молив

Рисуването е важно за развитието на хлапетата и може да бъде извършвано с различни инструменти като моливи, бои, тебешири и флумастери. Въпреки това, рисуването с молив има някои предимства пред другите средства.

  1. Повече движение

Тази тип дейност изисква по-голяма моторика и контрол върху движенията на ръката и пръстите на детето. Това подобрява моторните умения и развива мускулите на ръката, което може да подпомогне писането и други дейности, които изискват моторика.

  1. Повече възможности за вид рисунки

Когато се използва този тип средство, малките имат възможността да учат за сенчести ефекти, перспектива и други техники, които ще бъдат полезни в бъдеще.

  1. По-чисто

При този вид рисуване, не се изискват допълнителни материали, като вода, която би могла да бъде бутната от малчугана, създавайки бъркотия.

Защо да закупите моливи за рисуване от Рая Тойс?

При нас ще откриете разнообразие от видове, от по-бюджетни до по-скъпи и качествени като тези на Faber-Castel. Също така от нас може да закупите и с любимите герои на децата ви, които те могат да използват и за оцветяване в любимите си книжки. Ако се нуждаете не само от моливи, но и от комплекти, които включват моливници, пастели, флумастери или острилки, може да разгледате нашите предложения в сайта или каталога ни. 

Възползвайте се сега от специалните ни цени и направете своята поръчка онлайн или посетете нашите магазини.