Детски работилници

Филтри
на страница

15 продукт(а)

Филтри
на страница

15 продукт(а)

Различните видове строителни кубчета и форми за сглобяване са сред първите образци на игри, с които се срещат децата. В процеса на израстването им този вид конструктори се усложняват – кубчета и формите стават все по-малки, броят им се увеличава, докато се стигне до детските работилници. В игрови вариант пресъздават, макар и в опростен вид, цели професионални направления. 

Заниманията с подобен тип игрови комплекти включват множество опции за разиграване на сюжети или сглобяване. Често в тях са включени инструменти, уреди и аксесоари в реалистичен дизайн, които развиват фината моторика, въображението и логическото мислене. 

Защо да насърчаваме играта с детски работилници?

Работилниците са в графата на най-сложните детски играчки. Обяснението за това е във факта, че при тях се съчетават в едно редица задълбочени умения. Ето някои от основните ползи от играта с детски работилници:

  • подобряване на математическото и пространствено мислене. До колкото по-сложни конструкции се стигне в процеса на игра, толкова по-добре се разбират причинно-следствените връзки в различни процеси от подрастващите. 
  • повишават се когнитивните способности, т.е. уменията, които са необходими за ученето, запомнянето и мисленето, развива се умението да се правят връзки между нещата; 
  • стимулира се творческото мислене и решаването на проблеми, както и възможността за намирането на нови подходи;
  • обогатяване на лексикалния запас с термини и процеси, подобряване на изказа и функционалната грамотност. 

Игрите с детски работилници позволяват на децата да станат по-концентрирани и постоянни, ориентирани към последователен успех и ги прави по-изявени в училище.

Видове детски работилници в категорията

Разнообразието от конструктори, комплекти с инструменти, занаятчийски и производствени сетове в онлайн магазин Рая Тойс предоставя редица възможности за изява и разгръщане на творческия и научен потенциал на децата. 

Сюжетите с популярни герои от филми или компютърни игри, архитектурни и грънчарски комплекти, маси и куфарчета с реално функциониращи инструменти или машини са чудесно занимание за момчета и момичета. Всички продукти в категорията може да закупите на достъпни цени.

При избора е важно да се провери препоръчаната възрастова граница, посочена на опаковката.