Подложки за столчета за кола

Филтри
на страница

14 продукт(а)

Филтри
на страница

14 продукт(а)

Едно от трудните неща, когато се касае за детето на път, е покупката на столче за кола. Вариантите не са малко – брандове, цени, модели, предпочитания на родителите.

По-лека е ориентацията сред подложките за столчетата за коли. Там фокусът е насочен към гарантирането на допълнителен комфорт за детето и опазването на тапицерията на столчето от петна, от храна, напитки или изпотяване. Как да изберете подходящата?

Какво е важно да знаем за подложките за столчета за кола?

Подложките за детски столчета за кола отдавна са необходимост, а не лукс. Универсални са, имат двойни предпазни функции – за детето и за столчето. Някои са пригодени за употреба както в автомобилно столче, така и за детска количка.

Важно е също лицевата материя да е съобразена с чувствителната детска кожа, за да се избегне максимално риска от поява на дерматити и алергии. Заради несъвършената си терморегулация, всяко дете се поти. Това важи най-много за новородените и кърмачетата, но като нормална реакция на подрастващия организъм се среща до и след 3-годишна възраст.

За какво да внимаваме, когато правим избор на подложка?

Освен за влиянието им върху здравето на децата и запазването на седалките за коли има още няколко критерия, които имат значение. Ето още няколко примера:

  • технологията на производство – с отношение към регулацията на циркулацията на въздуха под детето, ограничава задържането на топлина и действа против изпотяване като абсорбира влагата, за да може децата да останат сухи дори при продължителен преход с кола;
  • поддръжката и почистването и дали може да се пере в пералня – обикновено на температура до 40° C. Зависи от вида на материята на подложките. Тези с гладка повърхност се чистят най-лесно и с най-малко усилия. Замърсявания се чистят по-трудно от по-грапави, макар и меки текстури като рипс или кадифе;
  • пълнежът – наличието на мемори пяна в подложката на седалката за кола означава, че тя се адаптира към формата на тялото на детето и осигурява допълнителен комфорт. Ефектът се усилва с 3D структура, при която материалът е като пчелна пита, възпрепятстващ прекия контакт между креслото и нежната детска кожа;
  • допълнителна опора за гръбчето – важно при бебешките модели, защото намаляват натоварването. Прави се от полиестер и не се компресира при натиск.

В зависимост от модела и марките, повечето изделия имат отвори за колани с 3- или 5-точково закопчаване за допълнителна сигурност.

Защо да се доверим на Рая Тойс?

С повече от 100 хиляди артикула на склад и опит в рамките на над 22 години, Рая Тойс предлага голям набор от меки, безопасни, хипоалергични и подходящи за деца продукти. В различни размери, те осигуряват приятно и безпроблемно возене в кола на бебета и малки деца.

В нашия онлайн магазин предлагаме подложки за кола от мемори пяна, одеяла, с 3D Aero слой. Ще откриете различни цветове, подходящи за момичета и момчета.