Детски колела и велосипеди

Филтри
Страница
на страница

Артикули 1-40 от 92

Филтри
Страница
на страница

Артикули 1-40 от 92

Как да изберем детски велосипед

Всяко дете мечтае за велосипед. А сбъдването на тази мечта никак не е трудно. Как обаче да изберете с кое колело точно да зарадвате малчугана?

Какви детски видове ще откриете

  • С помощни колела. Повечето модели в нашия магазин са оборудвани с помощни гуми;
  • Различни размери. С гуми от 12“ до 20“;
  • С багажник, с кошница;
  • В цветове за момче, за момиче или унисекс.

От каква възраст детето може да кара велосипед

Ако приемем за „каране“ на велосипед управлението му без помощни колела, то това обикновено се случва след третата година. Но няма универсален срок. Някои хлапета усвояват това умение през петата си или едва през шестата година. Именно по тази причина почти всички детски модели в нашите магазини са оборудвани с помощни странични колелца. Помислено е за начинаещите колоездачи от различни възрасти.

Според мнения на наши клиенти, малките колела за баланс са чудесна и ефективна подготовка за каране на истинско колело. С тях детето се научава да се задържа на две гуми още преди да има велосипед с педали. 

Как да изберете подходящ детски велосипед

Главен ориентир за размера на колелото е диаметърът на гумата. Той се измерва в инчове, а може да срещнете и термина цолове. Най-малките колелца, предлагани при нас, са с гуми 12“. Те са подходящи за водачи на 4-5-годишна възраст.

Следващият детски размер 14“ най-често е удобен за малчугани между 4 и 7 години.

Велосипедите 16“ са с ориентировъчни адресати малчуганите между 5 и 8 години. 

Съответно 18-инчовите модели са препоръчителни за деца на възраст 6-9 години, а 20-инчовите – за 7-10 г.

Имайте предвид обаче, че това съотношение между размер и възраст е относително. Правилната големина зависи още от самия модел (височина на седалката и на кормилото), от височината на детето, както и от уменията му.

Защо да купите от Рая Тойс

Когато избирате детски велосипед, първото изискване обикновено е да бъде качествен, а второто – да е красив. Е, при нас и двете са налице. С атрактивна визия, с издръжлива стоманена рамка, с надеждни спирачки – всичко е изпипано до последния детайл.

Както във физическите магазини на Rayatoys, така и онлайн на сайта ни, ви очакват супер предложения от доказани марки на атрактивни цени. Винаги имаме и промоционални детски модели.

Можете да ги разглеждате, набелязвате и наблюдавате когато и колкото ви е удобно, а решите ли да поръчате, ние ще доставим мечтаното колело до всяка точка на страната. Ако покупката е за над 100 лв. транспортът ще бъде напълно безплатен.