Детски играчки

Детски играчки
1 2 3 4 5
1 2 3 4 5

Детски играчки

Детски играчки са любимите думи на всички деца от 3 до 12 г.

Това е съвсем естествено и ние възрастните, бихме могли да се възползваме от този момент, защото играчките за деца могат да служат и за обучение. Игрите заемат важна част от развитието на всяко дете, защото лесно опознава света около себе си, развивайки двигателните си способности. 

1. Развиващи детски играчки.


*Още в най-ранна възраст  от 9 месеца може да дадете на бебето първите обучаващи детски играчки. Рингове за нареждане по големина, низанките и др.

Помагат на бебето да разсъждава и да се развива:

Кула от рингове

Кула от рингове

Кофички за подреждане

Дървено активити

*От 1,5 - 2 год. са подходящи комбинираните детски играчки за развитие на финната моторика и ориантация по форма и цвят,

Бебешка игра Кула

Бебешка игра Кула

Много добър резултат има от детските играчки, които награждават детето, след като е постигнало целта. Например звуков ефект на домашното животно, което е сглобило:

Дървени музикални кубчета

Дървени играчки


*От 3 години нагоре, детските играчки се усложняват според възрастта. Създадени са световни обучителни методики, като системата Монтесори, която се основава на детски играчки, които помагат на мълчоганите да се развиват като мислят и постигат целите си.

Дървена дъска с ключалки

2.Детски играчки насочени към двигателните умения на децата.


Пролетта и лятото и във всеки слънчев ден, децата обичат да са навън и задължително биват придружени от най-важната си и подходяща играчка.


* Коли и мотори за яздене.
Това е много важна и комбинативна детска играчка. Служи като буталка, когато се хване за облегалката, родителите могат да бутат детето с помощта на дръжка и най-важната функция е като кракомобил, детето може да се качи отгоре и се бута с крачета.

Кракомобил

Кракомобил
*Велосипеди, балансиращи колелета и тротинетки.


Триколка за най-малките с родителки контрол, следва, колело за баланс и най-накрая, колело с помощни гуми и тротинетка.Това са стадиите на развитие при спортните придобивки за всяко дете от 9 месеца до 9 години.


Основното изискване на всеки родител е здравина и надеждност, затова най-добре е да се доверим на доказали се световни фирми, като Dino Bike, които за радост на децата са и с познатите Disney герои.

Колело Dino Bikes

3. Ролеви детски играчки.


Във всеки от нас живее един малък актьор- фантазьор. Това е процес, който започва в най-ранна възраст. Разбира се, че трябва да има детски играчки, като куклен театър:

Петрушки за куклен театър

Ролеви детски играчки

Или кухня с всички нужни на младия шеф атрибути:

Кухнята на Майстор готвач

За къде без докторски комплект, за всички болни в семейството:

Докторски комплект в куфарче

 Докторски комплекти

4. Безопасни детски играчки.


Семейни игри, плюшени играчки, дървени играчки, кукли, конструктори ,радиоуправляеми играчки, музикални играчки и всичко, което може да накара нашето дете да фантазира и мечтае, няма да има смисъл, ако може да навреди . Затова в България има два контролни органа, които следят за опасни стоки на пазара- КЗП и Надзор над пазара.


*Какво трябва да имате предвид при покупката на играчки от всякакъв вид?

На първо място, е необходимо да заложим на познати световни марки за детски играчки, защото те държат на своето име и имат доказано качество, отговарящо на изискванията за безопасност.


*В България за съжаление , доста често, се срещат т.н. имитации при детските играчки . Можете да се ориентирате по това, че липсва името на познатия бранд или то е малко променено. Не е задължително това да са опасни детски играчки, но все пак ви препоръчваме Да заложете на оригинала.


* Може да попаднете на детски играчки с видимо ниско качество. Тук вече цента също би могла да ви ориентира. Съветваме ви да не рискувате и да не купувате подобен тип продукти.


* Всички детски играчки трябва да притежават Тест за безопасност. Не е нужно да питате търговеца за документ към всеки един продукт, достатъчно е да видите, дали по кутията е нанесена маркировка СЕ, този знак означава , че производителят е тествал стоката и тя отговаря на нужния стандарт.


* На всички детски играчки , задължително са поставени информационни текстове като:


Препоръчителна възраст, Производител, Разпространител или вносител, Указания за батерии и др.. Това е важно за да можете да проверите, кой е внесъл и произвел тази стока. Но най-важните са забранителните текстове като: Да не се дава на деца под 3 год. Съдържа малки елементи, които могат да бъдат погълнати. Не оставяйте детето без надзор.


Разбира се, че не може да не се контролира дете , особено под три години, защото детските играчки ще го забавляват. Ние като отговорни родители знаем, че безопасността и възпитанието на нашите деца е отговорна задача и ще се погрижим, то да расте щастливо и здраво.


Раялент ООД е вносител и разпространител на световните марки за детски играчки: Hasbro, Lego , Melissa, Lisciani, Educa, Cerda, Dolu, Dino Bikes, Rubies, Majewski, Prococ, Unice, Poltoys и др.