Кремове за бебета

Филтри
на страница

8 продукт(а)

Филтри
на страница

8 продукт(а)

Финият липиден слой на бебешката кожа, при който влагата се абсорбира и губи много бързо, определя като първостепенна задача в грижата за нея хидратацията. От хидратация детската кожа се нуждае почти постоянно – при взаимодействие с околната среда, против студ, слънце, при смяна на памперс и след баня. 

Какво трябва да знаем при избора на кремове за бебета?

Тъй като целят ограничаване и предотвратяване на сухата кожа при бебетата, кремовете трябва да са хипоалергенни, с добър хидратиращ и успокояващ ефект и да подпомагат възстановителните процеси в нея. В състава им не трябва да има парабени, сулфати или други агресивни компоненти, тъй като могат да провокират алергична реакция. Качествените кремове за бебета обичайно съдържат над 90% натурални съставки. 

След намазване създават нелепнещ и немазен защитен филм, който позволява на кожата да диша. Кремовете за бебета могат да действат и локално при зачервявания след различни заболявания, за успокояване след ухапване или ужилване от насекоми и дори при одрасквания или охлузвания по време на игра. Кожната им поносимост се тества дерматологично. 

Видове кремове за бебета в Рая Тойс

Различните разфасовки, съставки и брандове изкушават с почти неограничен избор. Ето как най-общо могат да бъдат групирани тези козметични продукти за бебета в нашия онлайн магазин:

  • против подсичане – с по-плътна консистенция, обикновено съдържа цинков оксид, познат със силно оздравителния си ефект. Може да се използва и за по-леки други кожни раздразнения, както и при зачервявания;
  • за лице – с относително лека текстура, бързо попиващ,осигурява хидратация и подхранване. Много често във формулата се включва минимален SPF фактор - 2, 4, 10 до 15 и бисаболол. Той се извлича от маслото на лайката и има силно противовъзпалително и антисептично действие, като потиска развитието на бактерии и не води до алергични реакции; 
  • за студено време и вятър – с плътна текстура, която осигурява предпазен филм, обогатени с витамини и различни влагосъдържащи съставки като алое вера, краставица, лайка или невен;
  • слънцезащитни – за предпазване от изгаряне и слънчева алергия. Задължително със среден до висок SPF факторът – между 20 и 50. Популярни са предимно през летните месеци, но е добре да се ползват целогодишно, заради слънчевото греене.

Според различни оценки на педиатри, количеството крем, което може да се ползва за месец не бива да надвишава 300 мл.

Защо да изберем Рая Тойс?

Предлагаме доказани и подбрани брандове от кремове за бебета, въз основа на родителски отзиви и оценки. С достъпни цени, бърза и лесна доставка, те подсигуряват гарантирана защита на сухата бебешка кожа срещу атмосферните условия.