Детски печати за игра

Филтри
на страница

20 продукт(а)

Филтри
на страница

20 продукт(а)

Както всички видове творчески игри, детските печати са популярни и се радват на голям интерес. Това важи особено за по-малките деца, които са на границата между ранното детство и предучилищната възраст.

Печатите са забавни, имат образователен елемент, развиват начални математически и рисувателни знания, могат да се ползват навсякъде и са сред заниманията за съвместно практикуване от деца и родители. 

Какво трябва да знаем за детските печати?

Обикновено са изработени от дърво, по-рядко от пластмаса и вървят в комплекти, които включват от 4 до 60 броя с различни картинки и набор от цветни моливи или маркери. Подходящи са за игри, свързани с насърчаването на паметта, разпознаването на цветовете, моделирането и фината моторика. А в нашия онлайн магазин Рая Тойс ще ги откриете на много достъпни цени.

Изработени са от нетоксични материали, хипоалергични са, а мастилата са на водна основа – могат да се измиват от кожата и да се изпират от дрехите. 

Комбинациите за оцветяване и декориране на тетрадки на учениците, текстилни чанти или за рисуване в скицници, са неограничени. Комплектите с детски печатчета могат да включват още скици, листи със задачи за разпознаване, изучаване на думи на английски език, гуми за триене и др. и са добър бюджетен вариант за игра. 

За какво са полезни игрите с детски печати?

Заниманията с готови щемпели развиват уменията в областта на изкуствата. Ето още няколко неща, за които помага творчеството с тях:

  • стимулират детската креативност и фантазия, като дават възможност за експериментиране на различни комбинации и техники за оцветяването на получените отпечатъци. Дават възможност на децата да усетят цветовете и собствените си възможности;
  • помагат за развиване на личностни умения от най-ранна възраст – аналитичност, комбинативност и състезателност, търпение и постоянство; 
  • подобряват координацията на ръцете и двигателните умения и учат на основите на цветовете и геометрията – фигури, пропорции, съотношения, големина на фигурите за отпечатване и др.;

С течение на времето у децата се развиват наблюдателност и подобрена концентрация.

Какви детски печати предлагаме?

Възрастта на детето е важен фактор при избор на подходящите за него игри, но при детските печати трябва да се отчитат също и личните му предпочитания и интереси. Важно е да се обмисли и индивидуалното му развитие.

Това, което ще откриете при нас, е:

  • дървени варианти – с форми на животни, цветя, букви, за принцеси и др.;
  • с различни анимационни герои – “Замръзналото кралство”, “Пес Патрул” и др.;
  • комплекти за рисуване, включващи магнити.