Интерактивни и образователни играчки за бебета

Филтри
Страница
на страница

Артикули 1-40 от 144

Филтри
Страница
на страница

Артикули 1-40 от 144

Детската игра е изключително важна дейност. Значението на игрите за развитието на ума е аналогично на това на храненето за развитието на тялото. Вижте повече за полезните занимателни играчки за бебета!

Какви игри са подходящи през първата година

3 месеца

  • Музикални въртележки. Закачват се на леглото или кошарата и стимулират развитието на сетивата на новороденото. Мелодиите го успокояват, а въртящите се фигурки го забавляват и тренират зрението му да следи движещи се обекти;
  • Дрънкалки. Стискайки дрънкалките бебетата тренират умението за хващане. Шумът, който сами създават им доставя удоволствие и им показва координацията между движения и звуци;
  • Активна гимнастика. Поставяйки бебето на занимателното килимче за активна гимнастика, ние му помагаме да подобри своите познания за света. Различните материи, форми и релефи, които усеща, му помагат да се ориентира по-добре в средата.

6 месеца

  • Гризалки. Около 6-тия месец започва появата на първите зъбки. При някои бебета това е съпроводено от сериозен дискомфорт. Гризалките и чесалките за зъби са предназначени да помогнат в този процес;
  • Плюшени играчки за закачване. Занимателните животни, звездички и т.н. могат да се закачат на кошара или легло. Задачата на бебетата е да ги издърпват, за да се включи мелодия или вибрация. Това изисква координация на движенията, която също се развива постепенно;
  • Координационни играчки със светлини, звуци и други стимули. Малчуганите се учат да боравят с бутони, въртящи се елементи, плъзгачи и др. Занимателните играчки са интересни както за 6- и 7-месечни бебешоци, така и за хлапета над годинка.

Какви занимателни играчки да предвидим през втората година

Прохождането става по различно време. Някои хлапета бързат да направят първите си крачки още на 9-месечна възраст, докато други изчакват да го направят след първата годинка. Ще им помогнете, осигурявайки им някоя от забавните проходилки. Много от тях имат не само колелца, но и занимателно интерактивно табло с играчки.

Както развлекателни, така и развиващи мисленето са и различните логически игри за най-малките. Това са координационните кубове за бебе, образователните игри, в които отделни елементи трябва да се подредят, да се преместят и т.н. Забавни са за широк възрастов диапазон: 12 месеца, 18 месеца и доста по-големи.

Това е и времето за първите занимателни конструктори. Макар и с малко части, те са предизвикателство за хлапетата.

Защо да поръчате от Рая Тойс

Забавни, качествени и красиви детски и бебешки играчки на достъпни цени – това сме подготвили за вас в онлайн каталога на магазин Рая Тойс. Подарете радост на своя малчуган сега!