Детски мозайки

Филтри
на страница

12 продукт(а)

Филтри
на страница

12 продукт(а)

Мозайки

Игрите и заниманията, които развиват мисловната дейност на децата са изключително полезни и предпочитани сред родителите. Зарадвайте вашият малчуган, като закупите мозайка от Raya Toys и го оставете да развия въображението си, а защо не и вие с него.

Какво представляват пъзелите-мозайки

Това е класически метод, под формата на игра, за концентрация на вниманието. Мозайките се състоят от дъска за редене, пинове и често работни карти с образи, които да бъдат пресъздадени. Много подходящи за деца, дори на ранна възрасти, защото служат за развитие на:

  • фината моторика;
  • координацията - зрително-моторна и други;
  • креативността;
  • ориентацията в пространството;
  • разпознаване на цветовете.

Частите, които се нареждат, наречени пинове, са различни на брой, цветове и големина, в зависимост от комплекта, който сте решили да закупите. По-големите пинове са по-лесни за нареждане и са по-подходящи за малки деца. Едрите части се разпознават по-лесно, а и са по-безопасни за тях. Освен стандартните - пластмасови части за редене по дъската, може да откриете и други различни варианти. Те могат да бъдат заменени с дървени такива или мъниста, например.

Как се нареждат

Пъзелите са най-доброто забавление за малки и големи. Както вече споменахме, за подредбата на им са ви необходими дъската, която има специални дупчици в които да влизат различните видове пинове. Всеки комплект включва с себе си работни карти, или книжка, в която има изображения, които лесно да пресъздадете. Разбира се, след като вече сте готови с тях, започнете сами да създавате свои вариации и фантастични изображения. Нека отново споменем, че благодарение на метода на нареждането на тази игра, вашето дете развива моторните си функции още в ранна детска възраст.

За кого са предназначени

От 3 годишна възраст и нагоре, всеки запален по нареждането на мозайки може да се включи. Всеки продукт, който Raya Toys предлага има описание, което ще ви ориентира доколко той е подходящ за вашето дете. Изберете по-лесен вариант, чрез който то да запълва свободното си време в детската стая или мозайка с повече и по-малки части, които да нареждате заедно през свободното време. Развивайте двигателните умения на малчуганите, както и тяхното въображение под формата на игри и се впуснете в приключението за създаване на цветни фигури и картини, които да ви доставят истинско удовлетворение, чрез крайния резултат.