Музикални играчки за бебета

Филтри
Страница
на страница

Артикули 1-40 от 85

Филтри
Страница
на страница

Артикули 1-40 от 85

Интерактивните образователни и пеещи музикални играчки са любими на бебетата. Това се дължи на цветните или светещи елементи, от които са съставени, и на издаваните от тях звуци.

Те съпровождат всички етапи от израстването на новородените и работят по различни начини и на различни нива, като влияят на сърдечния ритъм и дишането и подобряват физическата координация.

Какви са ползите за бебето от играта с музикални играчки?

Музиката има силно въздействие върху мозъчните функции на бебетата. Ето още няколко начина, по които музикалните играчки се отразяват на подрастващите:

  • носят радост и емоции, карат бебетата да се смеят, да пляскат и да се поддават на ритъма, като насърчават движението им;
  • стимулират комуникацията и свободното изразяване на емоциите и позволяват лесна адаптация в образователни институции като детски ясли и градини;
  • влияят положително на развитието, като насърчават различни умения в когнитивната и комуникативна сфера; 
  • допринасят за напредъка на децата, успокояват и помагат за увеличаване на концентрацията и вниманието;

Редовните занимания с музикални играчки се свързват с по-добро представяне на вече порасналите деца, за решаване на различни казуси и задачи, свързани с паметта.

Видове музикални играчки в категорията

В нашия онлайн магазин Рая Тойс предлагаме различни модели, съобразени с възрастта, за която са предназначени. Ще ги откриете на достъпни цени. 

Предлагаме:

 

  • лаптопи, телефони, таблети – интерактивни модели, които развиват речта на детето;
  • успокояващи играчки за бебета – налични са плюшени модели, които издават нежни звуци, а някои от тях са тип прожектор;
  • килимчета – докато се учи да ходи или играе, може да свири с крачета, като стъпва на различни части от килимчето. Така играта става още по-забавна;
  • музикални инструменти – пиана, микрофони, книжки и др.

 

Ще намерите още различни плюшени видове, които са предназначени за различни възрастови групи и помагат за тяхното развитие. 

За какъв тип занимания са предназначени бебешките музикални играчки?

Акцентът при най-малките са ритъм и импровизация. Вибрациите от барабанчета и дрънкалките обикновено могат да се възприемат от всички сетива. Според научни изследвания пляскането с ръце и превръщането на предмети от околния бит в ритъм инструменти, в духа на т.нар. техника Орф-Шулверк, е част от естествения начин за комуникация на бебетата и вродена тяхна способност. Те са и по-чувствителни към ритъма от възрастните, а телата им се адаптират по-бързо към него. 

Хармоничната комбинация от звуци успокоява бебето, създава приятни усещания и има антистресов ефект. Бързите пулсиращи ритми и прекалено силната музика с ясно изразени ударни инструменти, могат да изнервят децата. 

Защо да изберем Рая Тойс за дрънкалките за деца?

Дългогодишният опит на екипа е помогнал да намери точния набор от качествени музикални играчки. Ще намерите такива, които говорят на български език, провокирайки децата да се опитват да повтарят думите, които чуват. 

Всички продукти в категорията са в съответствие с изискванията за детски стоки – те са безопасни, изработени от нетоксични материали. Налични са плюшени, дървени, пластмасови, които не съдържат BPA. Може да закупите както евтини модели, така и луксозни, подходящи за подарък.