Бебешки шишета и чаши

1 2 3 4 5
1 2 3 4 5

Бебешки шишета и чаши

 За родителите храненето и грижата за новороденото е задача от първостепенно значение. Въпросите, които се появяват са изключително важни.

Кое е подходящото бебешко шише и чаша?

 Много са наложените марки за бебешки шишета, но изборът винаги е индивидуален. Цената не е водеща при изборът на бебешко шише. На българският и световен пазар контролът при производството е на високо ниво и продуктите се произвеждат според последните изисквания за безопасност от безвредни съставки. Всяка партида продукти се подлага на строги тестове преди да се пусне за продажба.

 Коликите при бебета или въздухът, който се поглъща с храненето е проблем, който води до дискомфорт, подуване на коремчето, болки и безпокойство при детето и родителите.

 Всички производители на бебешките шишета се стремят  да се доближат максимално до естественото кърмене с формата на биберона или с мембрана в основата на биберона.

Бебешки шишета и чаши – видове антиколикови системи

 - Антиколикова система с тръбичка - най-добра антиколикова система е с тръбичка, която отвежда въздуха далеч от течността. По този начин се предотвратява повторното поемане на въздуха и окисляването на адаптираното мляко или кърмата.

Бебешко шише Dr. Brown`s - Raya Toys

Бебешко шише Dr. Brown's

- Антиколикова система с отворче или улеи на биберона, които отвеждат въздуха навън. При тези бебешки шишета въздухът се отвежда през специални отвори или улеи на самият биберон. По този начин част от въздухът остава в адаптираното мляко или кърма и е възможно повторното поглъщане от детето.

Бебешко шише Baby Ono - Raya Toys

Бебешко шише Baby Ono

- Антиколикова система с клапа на дъното на бебешкото шише и биберон, които имитира движението на майчините гърди. При тази система въздухът се отвежда посредством клапа на дъното на бебешкото шише, а движението на биберона посредством хармониката в основата му имитира естественото кърмене.

Бебешко шише Munchkin - Raya ToysБебешко шише Munchkin

 Няма по добра храна за новороденото от кърмата. А кърменето е процес, който задълбочава връзката на бебето с майката. Затова някои бебешки шишета са направени така, че течността да тече само след силно засукване и могат да се ползват само с кърма.

Бебешко шише Medela - Raya Toys

Бебешко шише Medela с биберон Calma

Бебешкото шише и чаша - стъклени или пластмасови?

 Бебешките шишета за хранене са стъклени или пластмасови. Стъклените бебешки шишета са с по-дълъг живот, не задържат миризми и не се оцветяват от плодовите и зеленчукови сокове, но са по-тежки. Проблемът с евентуалното счупване при добрите марки е решен с допълнителен силиконов протектор.

Протектор за бебешко шише Dr. Brown`s - Raya Toys

Протектор за бебешко шише Dr. Brown's

 Пластмасовите бебешки шишета са леки и здрави. но се надраскват по-лесно при измиване с четка и могат да променят цвета си от плодовите сокове. Предпочитани са заради по-ниската си цена.

 - Бибероните за бебешките шишета са каучукови и силиконови. Каучуковите биберони са по-меки и повърхността им на допир напомня на човешката кожа, но са с по-малък срок на ползване. При честа стерилизация и почистване с гореща вода се повреждат и стават негодни за употреба. Постоянното усъвършенстване на силиконовите биберони ги направи кадифено меки, със специални вдлъбнатини и улеи, за да имитират майчините гърди. По-дългият живот, лесната поддръжка, запазването на формата направи силиконовите биберони предпочитани от родителите. 

 - Формата на биберона има значение, но добрите марки тестват дълго, докато пуснат на пазара определен модел.

 - Ако бебето не спира да плаче и има силни колики, то тогава смяната на бебешкото шише е наложителна.  Всяка фирма се стреми да рекламира продуктите си, за да закупите стартов комплект от тях. Запознайте се със световните, а не местните лидери, за да имате по-реална оценка за качеството на бебешкото шише.

Преходни чаши за бебето и детето

 Преходната чаша помага на бебето да премине към пиене и хранене неусетно. Първата преходна бебешка чаша е със специален силиконов мек накрайник, който много наподобява биберон и може да се ползва след третия месец.

Преходна чаша Munchkin - Raya Toys

Преходна чаша Munchkin

 Може да си закупите и отделно накрайник, който се поставя на бебешкото шише вместо биберона (само на определени марки).

Бебешко шише Baby Ono - Raya Toys Бебешко шише Baby Ono

 Всички марки са снабдени със специална клапа, която не позволява изтичането на течност, без детето да стисне и засмуче. Има и такива, които допълнително са поставили на бебешките шишета клик-лок система, при която се чува щракване и можем да сме спокойни, че бебешкото шише няма да протече в чантата ни.

Преходна неразливаща чаша с дръжки Click Lock на Munchkin - Raya Toys

Преходна неразливаща чаша с дръжки Click Lock на Munchkin

 След шестия месец може да преминете към по-твърд накрайник.

 Бебешко шише със сламка обикновено се препоръчва след 12-ия месец, но има един интересен вариант, който е подходящ за след 6-ия месец. При него в бебешкото шише има специална гъвкава тръбичка с тежест. Така краят на сламката е винаги потопен в течността, независимо как държи шишето малкото дете. Навик на бебетата е, да държат шишето нагоре. Так се получава поглъщане на въздух. Благодарение на тежестта в края на тръбичката, този проблем е преодолян.

Неразливаща чаша с дръжки и сламка с тежест Click Lock Munchkin - Raya Toys

Неразливаща чаша с дръжки и сламка с тежест Click Lock Munchkin

 Някои от бебешките шишета са снабдени с допълнителни удобни дръжки. При други може да ги закупите като допълнителен аксесоар.

Дръжка за шише Babyono - Raya Toys

Дръжка за шише Babyono

 Как да пием без да се заливаме? Munchkin ни представят магическата бебешка чаша-чудо. Подходяща за бебета след 6 месечна възраст. При нея магията се състои в това, че има специално капаче, от което течността не се разлива, но ако бебето или детето пият, то капачето пропуска течността само към устата, независимо от коя страна пие детето. Наистина чаша-чудо! Добре е да обърнете внимание на центъра на капачето, който трябва да е вдлъбнат навътре, за да не се допира от нослето на детето. При натиск се получава протичане. При този модел потребителите нямат никакви оплаквания.

Преходна чаша Чудо 360 градуса с дръжки Munchkin - Raya Toys

Бебешка чаша чудо 360º Munchkin

 Да нахраним бебето с лъжичка за първи път е трудно. Но специалното силиконово бебешко шише с накрайник във формата на мека силиконова лъжичка го прави лесно. Бебешкото пюре се изсипва в меката силиконова бебешка бутилка. Чрез натиск биберонът, оформен като лъжичка, се напълва с бебешко пюре. Така се предотвратява препълването на лъжичката и разсипването на храна. Меката лъжичка е подходяща при първоначално захранване с пюрета.

Бебешка лъжичка с изстискване Munchkin - Raya Toys

Бебешко шише с лъжичка с изстискване Munchkin

1. Кое е подходящото бебешко шише и чаша?

2. Бебешки шишета и чаши - видове антиколикови системи

3. Бебешкото шише и чаша - стъклени или пластмасови?

4. Преходни чаши за бебето и детето