LASSIG продукти

LASSIG

Lassig е немска фирма, чието мото е Live Lassig – Живейте леко.

Това е не само мото. Немската дума Lassig означава леко и небрежно и тази нагласа към резултата, характеризира екипната работата на Lassig, готовите продукти, както и социалната им ангажираност към различни проекти за опазване на околната среда по целия свят.

Живейте леко е не само мото, но и стил на живот за цялото семейство. Стил, съчетаващ енергия и класика. Целта на Lassig е да прави красиви и практични продукти, използвайки щадящи околната среда методи и суровини. Получените продукти са много стилни, лесни за поддръжка, трайни и удобни. За много от продуктите се използват рециклирани и органични материали. Lassig с гордост представя комбинацията от иновация, мода и безопасност във всеки продукт – без PVC, опасни бои, фталати, никел, кадмий.

Нима всички чанти за бебешки колички трябва да изглеждат по един и същ начин?

Защо да си майка и родител е толкова стресиращо?

Защо не е лесно и приятно, както да си жена?

Не може ли тези чанти да са практични, но и модни?

Не може ли да са направени от материали радващи окото и ръцете, но и да са подходящи за употреба не само покрай детската количка?

Отговорът е ДА-може. Всички продукти с марка Lassig са изработени по щадящ околната среда начин, от нетоксични материали. Класиката среща иновативния дизайн. Асортимента от чанти е създаден от рециклирани пластмасови бутилки, нетоксични бои и материали щадящи околната среда.

Асортимента от продукти е изключително богат – за бременни (колани за бременни), богат избор от чанти за бебешки колички за родителите, за плажа (детски шапки, бански, кърпи за глава, очила за плуване), за детската градина (удобни ранички), за училище (раници, несесери и мешки), пътни чанти и куфари за деца, а също така и продукти за подредбата на детската стая.

Проекти подпомагани от LASSIG

Социалната ангажираност на Lassig е за децата болни от фенилкетонурия. Всяка година в Германия се раждат около 75 деца, страдащи от това наследствено, метаболитно заболяване, изразяващо се в ензимен дефект при обмяната на една от незаменимите за човешкия организъм аминокиселини, влизаща в състава на белтъците – фенилаланин. При фенилкетонурията е нарушена обмяната му и той се натрупва в увеличени количества в кръвта, вътрешните органи, вкл. мозъка. На практика, ако няма правилната диета, след време при детето може да се появят едно или няколко от следните: микроцефалия, забавено развитие в говора, гърчове, поведенчески проблеми (автоагресия, агресия, аутизъм), изоставане в умственото развитие. Лечението е единствено диета, бедна на фенилаланин. В специални центрове на Milupa Metabolics, Lassig предоставя безплатни чанти, в които има листовки с информация и специална хранителна добавка помагаща много за диетата на засегнатите деца.

Lassig редовно дарява средства на приют за бездомни животни. Сега под опеката на компанията е кроткият елен Бурли, който се радва на втори шанс за живот, заедно с приятелката си Софи в защитено пространство от 1000 кв.м. Lassig неслучайно използват акули като щампи на някои от щантите си. Компанията се включва активно в Sharkproject - борбата срещу изчезването на акулите в океаните и последващото необратимо нарушение в екосистемата на целия свят. Ако не действаме сега, в следващите десетилетия ще изчезне най-голямата полза от океаните – 70% от кислорода, който дишаме.

Ежемесечно Lassig спонсорира детско сиропиталище Makemba в Африка, давайки шанс за нормален живот и образование на много деца.

Lassig произвежда и продава специални ключодържатели-висулки, печалбата от които дарява на каузата Аз-Ти-Ние- Без Насилие в детските градини и училища.

Фирмата спонсорира деца от бедни семейства, като им дава възможност да се запишат във футболната школа на Дитер Мюлер.

Спонсор на Фондация Момела в североизточна Танзания. Това е организация с нестопанска цел, създадена 2008г. Името и е взаимствано от езика на масаите и означава да блестиш и да искриш. Това са проекти засягащи околната среда и отговорността за опазването ѝ. Настоящите проекти са: Пазители на големите котки и слоновете. В Пазители на големите котки, коренното население от масаи бива обучавано да се грижи и опазва лъвовете, чиято популация е намаляла с 50%, както и да обяснява да местните животновъди, кои райони да избягват, за да не стават инциденти. През 2011г. не е убит нито един лъв в областта с масаи-пазачи на лъвове. Др. Лийла Хаза е главен отговорник и координатор за този проект в Кения.

https://www.laessig-fashion.com/

Вижте повече
Филтри
Страница
на страница

Артикули 1-40 от 227

Филтри
Страница
на страница

Артикули 1-40 от 227