Как се пере плюшена играчка?

Как се пере плюшена играчка

Как се пере плюшена играчка

Любимите плюшени детски играчки рано или късно се замърсяват и трябва да бъдат подложени на старателно почистване. Когато мъникът се е откъснал за малко от красивата си занимавка, я вземете и разгледайте инструкциите на етикета. Проверете дали артикулът може да бъде подложен на химическо чистене и дезинфекция. Повечето предмети могат да се перат в пералня, но ако са големи Ви препоръчваме да ги изперете ръчно. Производителят обикновено посочва дали плюшената играчка може да се поставя и в сушилня. Ако това е невъзможно, опитайте сушене на открито без пряка слънчева светлина.

RAYA TOYS Ви препоръчва:

Кога се налага сухо почистване на плюшените бебешки играчки

Ако един артикул не може да се мие или пере, тогава се налага да бъде почистен с друг метод. Има любими детски мечета, които вече са остарели и има опасност да се повредят, ако се сложат да се перат. В този случай може да използвате познатата хлебна сода и прахосмукачка. Сложете плюшената вещ в плик, за да попие добре содата, след което я почистете с прахосмукачката и готово. 

Онлайн магазин Рая Тойс Ви съветва да бъдете особено внимателни с нещата, които са с батерии. Тези артикули е добре да се почистват, след като отстраните батериите. В противен случай рискувате да повредите така обичаната плюшена играчка на своето мъниче. 

Защо трябва често да перете любимите играчки

Малчуганите са неразделни със своите меки приятелчета. Те ги гушкат и пипат постоянно. Погрижете се за чистотата им, защото:

  • Алергените се натрупват – по меките части на артикула се събират бактерии и микроби, които могат да навредят на здравето на децата;
  • Любимците се освежават – след изпиране те изглеждат като нови;
  • Запазват се за дълго време – ако се грижим правилно за детските приятелчета, те ще останат непокътнати с години.

Здравето на малките съкровища е важно, но също така е добре плюшените мечета, които са имали като деца, да им останат за спомен. А това ще стане, ако се перат и почистват редовно.

Непременно спазвайте инструкциите, които Ви е дал производителят на етикета. Честото пране ще запази красивите мечета, патета и други животинки от зацапване, а цветове ще са все така ярки. Хлапетата се привързват много силно към първите си неща и биха се разстроили, ако заради някакви петна играчката не може повече да се използва. Отнасяйте се по възможно най-грижливия начин към безценните първи приятелчета на Вашите деца.