Кога трябва да започнем слагането на бебето в проходилка и бънджи

Кога трябва да започнем слагането на бебето в проходилка и бънджи

Всеки продукт се ползва при навършване на определени месеци, паяците и бънджитата са за 6+ месеца, а проходилките - над 1 г. Педиатрите препоръчват използването им след навършване на 8 месеца, защото тогава кръстчетата на децата са достатъчно заякнали. Използването на тези продукти трябва да стане постепенно. Първият ден, когато сме преценили, че нашето съкровище е готово да се забавлява с такива играчки, го оставяме от 5-10 минути, всеки следващ ден увеличаваме времето с по 5 минути и така докато стигнем период, в който бебето само преценя, колко време желае да се забавлява.

 

Каква е разликата между проходилка и бънджи

Характеристики

Проходилка

Бънджи

 видове

1. седнало положение - паяк

2. изправено положение 

1. закачено - бънджи-гащи

2. статично - на земята 

посока на движение напред, назад и настрани нагоре и надолу (скок)
използване нужно е повече време, за да се научи да се избутва с крака в желаната посока след 2-минутно залюляване от родител бебето е готово да скача само
ползи детето се научава да си движи краката в походка детето се научава да стои изправено 
предназначение паяк - 6+ месеца до 12 кг проходилка - над 1г.  бънджи-гащи - 4+ месеца до 12 кг. бънджи - 6+ месеца до 12 кг

 

 

Кога можем да започнем да го слагаме в паяка

Производителите на паяци препоръчват тяхното използване от деца навършили шест месеца, такива ще намерите в магазините и онлайн от Raya toys. Възрастовата граница е точно шест месеца, защото до това време бебето трябва да се е научило да стои само седнало, без помощ от родител и без да е подпряно от страни. Може да возите своите рожби на паяк и на 5 месеца - когато стоят седнали чрез облягане, но не е препоръчително повече от 5 до 10 минути на ден.



Raya Toys напомня за съветване с ортопед

Всяко дете се развива различно, някои са по-дребни, други по-едри, за това не можем да ги обединим под един знаменател, ако вашето бебе е по-едро ще трябва на по-късен етап да се учи да стои седнало, защото тежестта ще притиска повече гръбнака, а ако е по-дребно - по-рано ще може да сяда самостоятелно. За повече и по-коректна информация Raya toys препоръчва съгласуването за ползване на проходилки с ортопед.

 

RAYA TOYS Ви препоръчва: