Как се връзва слинг за нашето бебе

Как се връзва слинг за нашето бебе

Слингът е вид шал, който ни помага да носим бебето и в същото време ръцете ни да са свободни. Връзването на слинга не е трудно, нужна е малко практика, а слинговете от Raya Toys имат цветни шевове, които показват правилната посока на връзване. Следвайте тези няколко прости начина и носенето на вашето съкровище в слинг ще бъде удоволствие и за двама ви:

  • слингът не трябва да бъде прекалено стегнат или хлабав;
  • слингът не трябва да се усуква по тялото ви;
  • слингът трябва да поддържа добре гръбнака на детето, но не и да го изправя насила;
  • дупето на детето трябва да е на нивото на пъпа, на носещия го родител.

Как да облечем бебето за разходка със слинг

Слинговете предлагани от Raya Toys са еластични, което им позволява да се разтягат по тялото на детето независимо дали е топло и то е леко облечено или времето е студено и сте го облекли си с по-топли дрехи. Слинговете в Raya Toys са произведени от проветрива материя, която предпазва бебето от прегряване в горещите летни дни. Този вид шалове се предлагат в различни разцветки и могат да се съчетаят добре както с вашия, така и с тоалета на вашето съкровище.


Какви начини има на връзване

Слинг-шалът се връзва в зависимост от това как желаете да поставите вашето бебе.

Спрямо вас:

  • отпред;
  • отзад;
  • хоризонтално - тип люлка, детето трябва да е в същото положение, както при кърменето.

Зависимо тяхното положение:

  • с лице към вас;
  • с гръб към вас.

На пазара се предлагат и слингове с халки. Тяхното връзване е малко по-специфично. Шалът трябва да се прекара по определен начин през халките, които служат за задържането в желаната от нас позиция и регулирането му - отпускане или стягане чрез отпускане или издърпване на свободния край откъм халките.

Кой слинг да изберем според месеците на детето

Слинговете са с универсален размер, благодарение на което не е необходимо да купувате нов за по-големите месеци. Шаловете са за 0+ месеца, което означава, че може да носите своето бебе в слинг още от първите му дни с вас. В Raya toys ще намерите шалове признати от международни институции като полезен за тазобедрените стави. Предназначени са за по-дребни и по-едри фигури с максимално тегло 11,3 килограма.


Още съвети от Raya Toys

Съществуват и други видове носилки за вашето дете. Нужно е избирането на носилка да бъде съобразена с правилното оформяне на тялото на вашето мъниче особено през първите месеци. Новородените са със С-образна форма на гръбнака, а крачетата в М-образна - тип клякане. Тези позиции се “изправят” в няколко етапа от развитието на вашето дете, ние не трябва да влияем по какъвто и да било начин, за това най-подходящ за носене на бебе е слингът поне до навършване на 4 месеца.