Какъв бебефон да изберете

Раждането на малкото бебенце, носи много радост и щастие на младите родители, но с това и техните грижи и ангажираност мигновено се увеличават. Как да се улесним и какво представляват бебефоните? Как ще ни помогне в отглеждането на бебето, на какво да обърнем внимание и други интересни моменти ще разгледаме по-долу.

Защо бебефоните са толкова необходими?

Съвременните технологии позволиха създаването на така наречените бебефони, позволяващи чрез смартфона да наглеждате или подслушвате бебето от разстояние. Подобно устройство е с камера, която да насочите към креватчето на мъника, както и микрофон, приемащ и предаващ сигнала към Вашия смартфон. Така веднага ще чуете, когато детенцето се събуди.

На кои характеристики трябва да обърнете внимание

Точна формула за избора няма, защото всички хора водят различен начин на живот, имат различни жилища и потребности, навици и ангажираност. Ето защо, изборът трябва да се основава на начина Ви на живот. Основно съществуват три вида бебефони: 

  • смарт бебефон - това реално е устройство, което има множество сензори по корпуса си и е способно да Ви даде пълна представа за настоящата температура в стаята, нивото на влажност във въздуха и т.н. Подходящ за родители с домашна прислужница, която да контролират от разстояние;
  • видеофон - опростения вариант на по-горното устройство разполага само с камера и микрофон. Възможно е да има екстри, пускане на приспивни песнички на бебето и др. За родителите, които постоянно се изкушават да надникнат в стаята на детето; 
  • аудиофон - както вероятно се досещате, този вариант има само микрофон, който Ви позволява да подслушвате мъника и да го чуете, когато се разплаче, но не и да го виждате. Предназначен е за непретенциозните родители, които просто искат от време на време да прослушват в детската стая.

 

Какви са предимствата на видеофоните

Дигиталният видеофон за бебе Raya Тoys, Ви позволяват да виждате и чувате детето едновременно в рамките на 50 метра обхват на закрито и до 300 метра на открито. Това става чрез камерата на устройството и посредством вградения му микрофон. От разстояние успокоявате разтревоженото бебенце, а сияйната мека светлина бързо ще го унесе в съня му. ECO режимът пък ще изключи звука и видеото и ще ги включи веднага щом детето се събуди.

Кои са важните моменти при избора на бебефон - препоръки от Raya Toys

Ето няколко основни критерия за правилен избор:

  • обхват на действие - той зависи от мощността на предавателя в бебефона и наличието на прегради. Добър вариант е избора на малко по-мощен модел;
  • статична или въртяща се камера - ако детето вече ходи е добре да вземете въртяща се камера; 
  • захранване - автономно с батерия, от контакта или смесено;
  • екстри, като сензори, автоматично активиране, големина на екрана, възможност за връзка чрез интернет и т.н.

Всичко е индивидуално за всеки. Заповядайте в Рая Тойс сега и вижте новите бебешки стоки и устройства за модерните родители!