Каква е разликата между кенгуру и ергономична раница

Ако преди съществуваха продуктите тип кенгуру за носене на бебето, то сега започнаха да се срещат и подобни аналози, но под името “ергономична раница”. Каква е разликата помежду им и защо да заложим на първия тип? Как да изберем правилния за нас според експертите на Рая Тойс?

Как да различим раница за бебеносене/позната ни като кенгуру/ от ергономична раница

Най-бързият начин да различите двете, въпреки привидно големите си прилики и идентичност, е като погледнете снимка със седнало в него дете. Ако крачетата му в седящо положение са на буквата М, то значи става дума за ергономична раница. В другия случай, крачетата на детето висят право надолу под буквата Л, поради по-тясната долна част, която се намира между крачетата.

 

Какви са предимствата да носите бебето си в кенгуру или ергораница

Продължителното носене на всекидневно растящото и натежаващо бебе води до чувство на умора и болки в ръцете. Това може да доведе до неразположение в кръста и цялостен дискомфорт. Подобен проблем лесно може да се разреши, чрез покупката на специално бебешко кенгуру за новородено или ергономична раница. Тя има специално регулируеми презрамки, позволяващи да прехвърлите цялото тегло на детето върху гръбнака си, който е достатъчно здрав.

Как се слага

Поставянето на детското кенгуру или ергономичната раница е изключително лесно и елементарно, особено когато направите тренировка веднъж или два пъти. Ето основните стъпки: 

  • хванете двете презрамки с двете ръце и ги промушете през китките си, както поставяте раница та на гърба си, но в предната част на тялото; 
  • хванете допълнителните фиксиращи ремъци и ги закопчайте така, че аксесоарът хубаво да прилепне към тялото Ви; 
  • издърпайте и основните презрамки през закопчалките, така че да ги стегнете добре и аксесоара да прилепне плътно върху гръдната и коремната област; 
  • хванете внимателно детенцето и поставете първо крачетата му и след това ръчичките по местата им; 
  • допълнително регулирайте стегнатостта на презрамките и позицията на бебето, така че то и Вие да се чувствате комфортно.

От кой месец на бебето се ползват

Експертите препоръчват носенето на детето в кенгуру или ергономична раница да започне не по-рано от 3 месечна възраст и то за не повече от 20-тина минути дневно. Това няма да води до прекомерно натоварване на тазобедрената става на малкия човек, а за Вас ще е просто една тренировка за гръбнака, но без да го претоварвате. Това е достатъчно време за ходене до магазина и правенето на нужните покупки за дома, заедно с детето.

Как да изберете удобна раница за бебеносене - препоръки от Raya Toys

За да е удобно, добър вариант е да вземете под внимание възрастта на бебето и неговите килограми, дали е новородено или е над 3+ месеца, над 1 год.? През коя част на годината ще носите бебето? Изберете модел, чийто екстри да пасват на нуждите Ви. Дали да вземете ергономична раница или вариант с допълнителни екстри. За всичко това можем да Ви посъветваме и ние в онлайн магазин Rayatoys, така, че заповядайте!