Кога бебето започва да играе с играчки?

Кога бебето започва да играе с играчки

Кога бебето започва да играе с играчки

Малчуганите опознават света около себе си с помощта на интересни и увлекателни играчки. Това за тях е едно безкрайно забавление, чрез което неусетно придобиват множество умения. Докосването до текстури и повърхности им помага да развият своята координация, фина моторика и умствени заложби. От своето раждане бебето има способността да държи различни неща, но тя би могла да се нарече неосъзната. Докато започне да осъзнава това действие и да играе, минава поне една година. Още от първите си месеци трябва да бъде заобиколено от веселие и цветове. 

Кога се оформят уменията за хващане 

До втория си месец малките бебета не осъзнават точно какво правят ръцете и краката им. Те гледат в определена посока и в същото време хващат различни неща, мърдат с крачета, но това са напълно рефлексни действия. С напредване на времето това отшумява и всичко започва да става далеч по-осъзнато. Когато станат на три-четири месеца, вече започват да се ориентират, че им давате нещо и ако това е дрънкалка, те ще я хванат рефлексно, водени от звука, който издава. Когато бебето е готово да играе, ще разберете.

Кои играчки са подходящи през първите месеци на бебето

Онлайн магазин Рая Тойс Ви предлага да поставите в детските ръчички цветни и издаващи звуци играчки, защото те ще задържат вниманието им за по-дълго време. С тях детето ще играе и ще се забавлява много.

За този период са подходящи:

  • Дрънкалки – звуците ще привлекат вниманието на бебето и то ще се старае да координира движенията си;
  • Музикални играчки – те са атрактивни, а някои от тях се въртят, поставени върху кошчето му;
  • Гумени и плюшени играчки – след петия месец от развитието на детето то вече може да играе с такъв тип артикули.

RAYA TOYS Ви препоръчва:

Добре е да изберете наистина занимателни и весели неща, с които детето да играе.

Малчуганите много често поставят различни неща в устата си и затова е необходимо всичко да бъде изрядно почистено. Преди да вземете нова занимавка за Вашето малко съкровище, уверете се, че тя е безопасна и отговаря на всички изисквания за съответната възрастова категория. Ще бъдете наистина спокойни за детското здраве, само ако всичко е изработено от устойчиви и качествени материали. Когато мъникът си играе и опознава света около себе си, Вие ще бъдете най-доволни от това, че има подходящите и образователни неща. Всичко това би спомогнало бебето да се забавлява активно и да расте неусетно.