Кога е препоръчително да се сложи бебето в лятна количка?

За всеки родител изборът на правилната бебешка количка е ключов момент. Сред разнообразието от марки, функции, комбинации и характеристики, човек е лесно да се обърка. А особено объркващ е моментът, когато трябва да прецените кога е най-подходящото време да преминете към използването на лятна количка. В Rayatoys.com разбираме колко важно е това и ви предлагаме няколко съвета, които ще разбулят митовете и ще ви помогнат да се ориентирате в избора.

От каква възраст може да се използва лятната количка?

Количките със седалка са подходящи за бебета и малки деца, като изборът се основава на възрастта на детето и желаните функционалности. Някои модели са подходящи за използване от самото раждане, като предлагат опцията за напълно легнало положение, което е идеално за новородените. Традиционно се смята, че седалката се използва за деца над 6 месеца, когато бебетата вече могат да седят самостоятелно. Но дали това наистина е така, ще разберете по-нататък в статията.

Каква количка да изберете?

На първо време трябва да се съобразите с възрастта и нуждите на вашето бебе и да вземете предвид следните ключови фактори:

  • лекота и маневреност – количката със седалка трябва да бъде удобна и маневрена. Компактното сгъване и лекотата са от особено значение за родителите, които често пътуват или използват обществен транспорт;
  • удобство за детето – възможността за регулиране на облегалката осигурява допълнителен комфорт за бебето по време на дългите разходки, като същевременно осигурява и гъвкавост при променящите се нужди на растящото дете;
  • допълнителни функции – функции като регулируем сенник със слънцезащита, регулируема поставка за крачета и големият багажник са още един плюс.

Как да изберете компактна и устойчива лятна количка?

Родителите често се затрудняват да открият баланса между комфорт и компактност. В Rayatoys.com чудесно разбираме това и предлагаме решения, които ще ви улеснят в избора:

  • компактни модели за пътуване – те са идеални за семейства, които често пътуват, защото могат лесно да се сгъват и съхраняват в багажника на колата или като ръчен багаж в самолета;
  • лесно сгъваеми – множество модели дават възможност за сгъване с една ръка, което е идеално за бързо прибиране и разгъване при нужда;
  • здрави материали и конструкции – висококачествени материали, от които са изработени, гарантират здравина и устойчивост дори при ежедневна употреба;
  • максимално натоварване – имате избор от модели с различно максимално натоварване.

Истини и митове за количките със седалка

Като специалисти в областта на бебешките и детските стоки, ние от Rayatoys.com разбираме необходимостта от ясна и точна информация и искаме да разсеем някои често срещани заблуждения, свързани с бебешките колички:

  1. Първо, често срещано е заблуждението за така наречения "зимен кош" за новородени, като много родители мислят, че той е подходящ само за зимния сезон. В действителност, кошът за новородено е предназначен за употреба през цялата година и е съобразен с възрастта на бебето, обикновено от 0 до 6 месеца. Този кош е проектиран да осигури максимален комфорт и безопасност за новороденото, независимо от външните условия.
  2. Второ, съществуват погрешни схващания за "летните колички". Много хора смятат, че тази опция е подходяща само за летния сезон. В действителност те са по-леки, по-компактни версии, предназначени за удобство и по-лесна мобилност, и могат да се използват през цялата година. Те са лесни за сгъване и пренасяне, което ги прави идеален вариант за родители, които пътуват често или използват обществен транспорт.
  3. Трето, съществуват модели, подходящи както от раждането, така и от 6 месеца. Винаги проверявайте препоръчителната възраст, посочена от производителя, при избор на лятна количка.

Какви летни колички ще намерите при нас?

В Rayatoys.com предлагаме модели на известни марки, като Cybex, Jane, Lorelli, Kikka Boo, и Cosatto, които удовлетворяват различните нужди и предпочитания на родителите. Ще намерите както леки и компактни, така и стабилни и многофункционални комбинирани и модулни колички. При нас ще откриете и колички за близнаци и породени деца, които осигуряват комфорт и удобство за семейства с две малки деца. 

Ние от екипа на Raya Toys разбираме вашите нужди и се стремим да осигурим възможно най-доброто за вас и вашето бебе.

Вижте някои от нашите предложения: