От какъв материал е добре да бъде бебешкото легълце

Легълцето е едно от най-важните неща, когато става дума за дълбокия и спокоен сън на бебето. Ето защо е важно то да е удобно, надеждно и безопасно за мъника. Каква връзка има с това материалът за производството на подобно легло и кой е най-подходящият за използване? Какво да избягвате и как правилно да направите избора си сред голямото многообразие според Rayatoys?

Защо материалът на бебешкото креватче е важен

Освен за здравето, бебешкото легло отговаря и за безопасността на мъника и затова е от голямо значение използваният материал за направата на неговото дъно. Както знаем, децата са изключително активни и палави, те постоянно скачат и играя в легълцето, така че експертите препоръчват дъното да е на ламелна основа с дървени летви, наредени една до друга през определено разстояние. Това позволява висока степен на надеждност и естествено проветрение на матрака, предпазвайки го от развитието на вредни бактерии и микроорганизми.

 

Кои материали са подходящи

Препоръчваме Ви, когато избирате бебешко легло, то да е направено от натурални и екологично чисти материали, които да не отделят вредни миризми и да не са токсични. Такова е например дървото, защото е природно чисто и в същото време качествено и дълготрайно. Благодарение на неговата плътност се създават изключително устойчиви и здрави конструкции, включително и бебешки легла. В краен случай се допуска изборът на MDF материал, който е подходящ за изработка на подобни бебешки продукти. Те се отличават със значително по-ниските си цени в сравнение с дървените, но не са толкова дълготрайни и стабилни, като тях.

Какво да избягвате

Избягвайте да вземате бебешко легло направено от материали като ПДЧ, защото са ненадеждни и съществува вероятност за отделяне на вредни и неприятни миризми. Ако, обаче няма друг вариант, обърнете внимание за наличието на маркировката Е0 или Е1. Те се считат за безопасни, но ако има Е2, категорично отложете покупката. Повърхността не бива също да е третирана с препарати, съдържащи отровни химии и изпускащи неприятни и токсични миризми мазила.

 

Как да направите правилния избор при покупка на детско креватче - съвети от Рая Тойс

Ако искате да направите най-добрата покупка и избор на качествени бебешки легла или кошари, придържайте се към следните основни характеристики: 

  • Изберете легълце спрямо възрастта на детето; 
  • Проверете предварително надеждността на сглобките на отделните детайли; 
  • Бъдете предварително наясно с максималните размери на предвиденото за леглото място в стаята; 
  • Знайте, че детските мебели от този тип са по-ниски от тези за възрастни.

И най-важното - обърнете внимание на безопасността! Ако изпитвате трудности, имате други тематични въпроси или искате да поговорите с експерт преди поръчката, свържете се с нас!