От кога трябва бебето да започне да се обръща само

От кога трябва бебето да започне да се обръща само

От съществено значение за укрепване на мускулатурата на вратлето на бебето е да го поставяте по корем, за да се приучи да вири глава. По този начин то започва да расте здраво, защото това упражнение включва стимулиране и усъвършенстване и на мускулите на ръчичките, както и на крачетата, но най-важното - правилното позициониране на гръбначния стълб. Родителите споделят, че такива упражнения помагат за намаляване на коликите. Поставяйки го по корем и по този начин преди хранене ще изкарате въздуха от стомахчето и така ще помогнете за по-доброто храносмилане. С упражненията по лежане по корем детето бързо ще се научи да се обръща само.

Какво да правим ако не иска да лежи по корем?

Ако не иска да лежи по корем препоръчваме да започнете различни видове тренировки. Една от най-популярните например е в леглото. Застанете в полуседнала позиция, така че да се облегнете на таблата на леглото или на стената. Свийте краката в колената и поставете бебето по корем, така че крачетата му да са в позиция жабче. Започнете с нежни масажи по гръбчето му, за да се отпусне и свикне с тази позиция. Постепенно отпускайте краката, докато стигнете хоризонтално положение. Тогава вашето бебче ще лежи по корем без възражения.

От кой месец е нормално да започне да го прави?

Всяко бебе се развива по различен начин, защото е индивидуално. Показва си своя характер, има си своите прищевки. Така е със всичко. И все пак, кога е нормално да започне да се обръща само, от кой месец? Обръщането от гръб по корем обикновено е предшестван от следенето с поглед на предмет или играчка, от смеха на родителя, от външни фактори. Все неща, които привличат вниманието му. И така първо то ще завъртва поглед, след това глава, ако сте правили упражнения съвсем естествено е то да се обърне. Например може да легнете в голямо легло до него и да се опитате с чужда помощ - с бебешки играчки да прихванете неговия поглед и постепенно да започне да се обръща само. Както вече споменахме всяко дете е различно, но нормално е да се обръща от гръб по корем и обратно само се проявява между четвъртия и седмия месец.

Трябва ли да се притесняваме?

Разбира се, притеснение може да има, ако детето ви е по-енергично и иска бързо да опознае света. Тогава може да ви изненада и да започне да се обръща само от по-рано. Затова трябва да бъдете готови за неочаквани събития, така че не го оставяйте на необезопасени места. Ако вече вашето бебче е навършило 4 месеца, но не иска да се обръща само - спокойно. То просто е по-лениво и това ще се случи на по-късен етап. Най-често това се случва около петия месец.

Полезни съвети от Raya Toys

Всички родители искат най-доброто за своето бебе, затова се случва да прибягват до крайни мерки. С насилственото стимулиране няма да го накарате да прави тези задачи, ако още не му е дошло времето. Вместо това нашият съвет е да осигурите безопасна среда за физически движения и забавления. Наистина забавления, защото, не забравяйте, най-добре се учи този, който се забавлява. Ние от онлайн магазин Рая Тойс сме подготвили за вас и вашето мъниче много и най-различни кътове за игра. Препоръчваме ви меко килимче и различни плюшени играчки. Така постепенно от обикновено лежане и в опитите да хване играчката, то ще се научи да се обръща само, след време пропълзи, проходи, а скоро ще тръгне и на училище... Ех, колко бързо върви времето!