Проходилка - от кога става необходима за детето

Движението за бебето, още от ранната му възраст е ключово за правилното развитие на опорно двигателния апарат, както и за прохождането. Това лесно може да се осигури, чрез закупуването на подходящата детска проходилка. На каква възраст е правилно детето да използва подобен уред и какви са отделните видове? Как да определим кой точно да изберем според Рая Тойс?

Защо проходилката е толкова важна за детето?

Физическата активност за бебето може да носи само ползи, като например възможността за самостоятелно опознаване на околната среда. Това ще допринесе за неговото правилно развитие, удовлетворение на любопитството му и освобождението на майката от необходимостта да е постоянно до него. Поставяйки бебето в проходилка, то разбира, че може не само да лежи, но и да се движи, което пък укрепва неговите мускули и оказва благоприятен ефект върху развитието на организма му.

Движейки се през деня, детето изразходва енергия, което пък благоприятства за неговото по-лесно приспиване, а от друга страна мъникът е по-спокоен, че е задоволил любопитството си да разгледа всичко, което го интересува.

 

На каква възраст детето се нуждае от паяк

Всяко детенце има различна степен на физическо развитие и като цяло изборът за покупка на проходилка се взема от самия родител. Оптималната възраст за закупуването на този детски аксесоар е 6-9 месеца. Съществуват някои индикации, които могат да ни подскажат, че е настъпил моментът за покупка на бебешка проходилка:

  • бебето вече добре се е научило да пълзи с ръцете и краката си;
  • може да стои продължително време изправено на едно място без да пада;
  • мъникът самостоятелно се държи на дадена опора, обляга се и сам се изправя;
  • проявява прекомерно любопитство и има желанието да разузнава наоколо.

Детето не бива да използва аксесоара повече от максимум 40 минути, като експертите препоръчват да започнете от 3 минути.

Какви видове можете да срещнете

Съществуват различни разновидности на проходилки за бебе, всяка от които има своите особености:

  • класически - най-често срещаните решения, позволяващи свободното движение из жилището, без допълнителни екстри;
  • 2 в 1 и 3 в 1 - особеното при тях е наличието на допълнителни комбинирани възможности;
  • активна - прилича на детска количка, при която мъникът застава отзад и я бута, хващайки я за дръжката. Тя е предназначена за вече ходещите деца. И е подходяща за деца над 1 годинка. 

 

Съвети при избора на проходилка от Рая Тойс

Най-важните от факторите при избора е точното определяне на височината спрямо тази на бебето. Следващият момент е безопасността и съблюдаване за устойчивостта на основата. Препоръчително е закупуването на модел с регулируема височина. Удобна седалка, която да осигурява максимален комфорт на мъника. Всичко това е достъпно само на едно място и на чувствително достъпни цени в онлайн магазина на Rayatoys, заповядайте!