Съвети за избор на бебешка количка

Съвети за избор на бебешка количка

Бебешката количка е едно от най-важните неща, които трябва да закупите, когато разберете, че чакате бебе. Изборът й обаче не е толкова лесен, колкото си мислим. Ето няколко детайла, на които трябва да обърнем по-сериозно внимание:

  • Теглото - ако няма да имаме постоянна помощ е по-добре да изберем по-лека, за да ни е по-лесно, когато я разглобяваме и прибираме в колата;
  • Гумите - според вида на пътната настилка в България е за предпочитане да си вземем с големи гуми, защото те по-лесно минават препятствия като камъчета или дупки и са по-издръжливи.

Какви видове бебешки колички има?

 

В Raya Toys ще намерите идеалната за вашето бебе, независимо дали е момиче или момче, може да избирате между:

  • модулни - кошчето за новородено се трансформира в кошче за сядане, а някои модели са с кошче за кола. Има възможност за закупуване на отделен модул;
  • 3 в 1 - имат 3 отделни коша - кош за новородено, лятна седалка за деца над 6 месеца и столче (кошница) за кола;
  • 2 в 1 - тези комплекти включват кош за новородено и лятна седалка за деца над 6 месеца;
  • летни - подходящи за деца над 6 месеца;
  • бебешки колички - триколки - различават се от обикновените колички с това, че имат само едно колело отпред, което ги превръща в по-маневрени;
  • за близнаци - колички пригодени с две седалки за близнаци;
  • за породени - тези колички позволяват поставянето и комбинирането на кош за новородено, лятна седалка за деца над 6 месеца и столче (кошница) за кола на едно шаси;
  • порт-бебе - Мек кош за новородено, подходящ за пренасяне на бебето.

Кога наистина ни е нужна бебешка количка 3 в 1?

Комбинираният вариант съдържат кош за новородено, така наречения кош за сядане и кошница. Кошът за новородено и летния кош са задължителни, защото първите месеци детето само лежи, а след 5-6 месеца вече може да стои седнало и желае да гледа и опознава света.

Третата част е необходима на всеки, защото тя се ползва за поставяне на бебето в колата и е до 13 кг., удобна е за носене благодарение на дръжката й, а също така може да се поставя и на шасито, с допълнителни адаптери. Не се препоръчва за ползване, за повече от два часа.

Кошчето за кола се предпочита от семейства, които живеят на по-горни етажи и нямат асансьор и ако ви се налага да го носите на ръце е за предпочитане да си вземете кошници.

 

Заслужава ли си да купуваме лятна бебешка количка?

Летните видове са различни от лятното кошче. Те са по-малки, много по-леки, по-компактни, лесно сгъваеми и не заемат много място. Идеални за времето, когато разходките станат изключително чести.

Този вид, предлагани в Raya Toys, са произведени от специална дишаща материя, за да не запарва вашето мъниче и лесно могат да се свалят и перат. Гумите им са изключително подвижни за по-лесни разходки.

Чувствате ли, че си заслужава покупката на този вид бебешка количка? Заповядайте в Raya Toys.

Raya Toys препоръчва избор на по-лека и компактна

Няколко дни след като сте родили, ще изпитате желание да изведете своето дете на разходка, ако времето позволява. Всички бебешки колички са удобни на нашите мъници, но не й на нас. За да направите разходката удоволствие и за вас Raya Toys препоръчва по-лека и по-компактна.